Τη σημασία του εμβολιασμού κατά ασθενειών, επισημαίνει η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου

Τη σημασία του εμβολιασμού κατά ασθενειών, επισημαίνει η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου


Διασφαλίζοντας τον εμβολιασμό για όλους, στοχεύουμε σε μια ασφαλέστερη και μακρύτερη ζωή, αναφέρει τη Δευτέρα η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, σε μήνυμα της για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών.

Σε δελτίο Τύπου, η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών φέτος έχει καθοριστεί για το διάστημα 24-30 Απριλίου 2022, με κεντρικό σύνθημα: Εμβολιασμός - Μακροζωία για όλους (Long Life for All).

Η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου αναφέρει ότι συμμετέχει «διαχρονικά και καθολικά στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την αξία των εμβολιασμών αλλά και των κινδύνων που ελλοχεύουν από μια ενδεχόμενη μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού μας.»

Η ανακάλυψη των εμβολίων και η ευρεία εφαρμογή των εμβολιαστικών προγραμμάτων, προστίθεται, θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα στην ιστορία της Ιατρικής.

«Με τα εμβόλια επιτύχαμε την ουσιαστική πρόληψη και τον έλεγχο πολλών θανατηφόρων λοιμωδών νοσημάτων όπως ο τέτανος, η πολιομυελίτιδα, η μηνιγγίτιδα αλλά και η λοίμωξη από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων που μεταξύ άλλων ευθύνεται για την ανάπτυξη καρκίνου, συμβάλλοντας στην αύξηση του προσδόκιμου και της ποιότητας ζωής», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

«Η εμπειρία εξάλλου της πανδημίας και της καθοριστικής συμβολής των εμβολίων στην προσπάθεια ταχύτερης αντιμετώπισης της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που έπληξε την ανθρωπότητα κατέδειξε περίτρανα την σημαντικότητα του μέτρου αυτού», προστίθεται.

Τονίζεται ότι ο εμβολιασμός αποτελεί κατάκτηση που θα πρέπει να διατηρηθεί «και οφείλουμε να παραμείνουμε σε εγρήγορση καθώς η όποια πτώση της εμβολιαστικής κάλυψης πιθανώς να επαναφέρει σύντομα στο προσκήνιο επικίνδυνα, ξεχασμένα νοσήματα.»

«Ας κρατήσουμε τις ασθένειες μακριά,» υπογραμμίζει η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου. «Διασφαλίζοντας τον εμβολιασμό για όλους, στοχεύουμε σε μια ασφαλέστερη και μακρότερη ζωή», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".