Υπερχρωμίες


melanini

Η αισθητικός συμβουλεύει

Όταν αναφερόμαστε στις υπερχρωμίες, εννοούμε τις ασθένειες κατά τις οποίες παρατηρείται αύξηση ή μείωση της ποσότητας της μελαμίνης στο δέρμα, της ουσίας που προδίδει το μαύρο χρωματισμό του δέρματος. Στην περίπτωση που έχουμε αύξηση της μελαμίνης μιλούμε για υπερχρωμίες, ενώ στην εξαφάνιση της μελαμίνης ή την μείωση της έχουμε υποχρωμίες. Στις υπερχρωμίες κατατάσσουμε τις πανάδες και τις φακίδες.

Πανάδες
Μία από τις πιο συχνές δερματολογικές ασθένειες κοσμετολογικού συνήθως ενδιαφέροντος, που επηρεάζουν κυρίως τις γυναίκες όμως μπορούν να παρουσιαστούν και στους άνδρες.

Θεωρείται πολυαιτιολογική ασθένεια γιατί πολλές είναι οι αιτίες που τις προκαλούν:
α) Εγκυμοσύνη
β) Γυναικολογικές ασθένειες
γ) Ασθένειες του συκωτιού
δ) Μετά από χρήση καλλυντικών και άλλων χημικών ουσιών
ε) Μετά από χρήση αντισυλληπτικών ουσιών
ζ) Υπερευαισθησία στον ήλιο

Μικρογραφία των πανάδων είναι οι Φακίδες οι οποίες έχουν συνήθως κληρονομικό χαρακτήρα και παρουσιάζονται στο τρίγωνο της μύτης, στα μάγουλα αλλά σε αραιές περιπτώσεις και σε ολόκληρο το σώμα.

Θεραπεία:
Στην αγορά υπάρχουν αρκετά φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των πανάδων.

Βασικός παράγοντας είναι η κάλυψη του προσώπου με αντηλιακές κρέμες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναλόγως με το χρώμα του δέρματος, το επάγγελμα του ασθενούς, την κληρονομικότητά του.

Οι αντηλιακές κρέμες χρησιμοποιούνται 3 ή περισσότερες φορές τη ημέρα μετά από τον καθαρισμό του προσώπου.

Η δύναμη των κρεμών αξιολογείται με τα φίλτρα (S.P.F. – Sun Protection Factor ή δείκτης προστασίας). Ανάλογα με το πρόσωπο που χρησιμοποιούμε κρέμες με δείκτη προστασίας από 30 SPF μέχρι 50 SPF. Εκτός από αντηλιακές κρέμες χορηγούνται και λευκαντικές κρέμες. Οι κρέμες δεν πρέπει να περιέχουν υδράργυρο, να χρησιμοποιούνται μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες και μόνο νύχτα. Οι αντηλιακές κρέμες περιέχουν συνήθως και βιταμίνη Ε.

Η ίδια θεραπεία χορηγείται και για τις φακίδες όμως είναι πολύ πιο δύσκολο λόγω της κληρονομικότητας του ασθενή. Πολύ καλά αποτελέσματα έχουμε με το υγρό άζωτο. Περισσότερο στις υπερχρωμίες των άνω άκρων (χέρια) που παρουσιάζονται σε άτομα μέσης και μεγάλης ηλικίας.

Η Χαρούλα Στυλιανίδου είναι Διπλωματούχος αισθητικός (CIDESCO) Τηλ. 99560120


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".