Αποκτήστε όμορφη επιδερμίδα


skin-body

Η αισθητικός συμβουλεύει

Σήμερα η όμορφη επιδερμίδα δεν είναι πια ένα άπιαστο όνειρο για την σύγχρονη γυναίκα όποια και αν είναι η ηλικία της. Για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στο δέρμα του προσώπου τη σωστή περιποίηση πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουμε τον τύπο του.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι δέρματος στο πρόσωπο, που βασίζονται στο βαθμό περιεκτικότητας της υγρασίας και της λιπαρότητας.

Με αυτά τα γνωρίσματα μπορούμε να ταξινομήσουμε το δέρμα σε διάφορες κατηγορίες ή τύπους. Με βάση αυτή την ταξινόμηση κάθε γυναίκα θα μπορεί να ακολουθήσει και την ανάλογη σωστή περιποίηση του προσώπου της.

Κανονική επιδερμίδα
Έχει λεία, ομαλή εμφάνιση και αφανείς πόρους. Δεν εμφανίζει σημάδια ξηρότητας ή λιπαρότητας που τείνει να γίνεται ξηρότερη καθώς περνούν τα χρόνια.

Ξηρή επιδερμίδα
Συνήθως είναι ανοιχτόχρωμη και ευαίσθητη με θαμπή εμφάνιση και όταν πλένεται αισθάνεστε ότι σας «τραβάει». Έχειτην τάση να «σπάει» εύκολα, να δημιουργεί λεπτές γραμμές και να συνοδεύεται από απολέπιση. Η ξηρότητα της επιδερμίδας εκτός από τον χρόνο επιδεινώνεται από τον κλιματισμό, τις αλλαγές της θερμοκρασίας και εξωτερικούς παράγοντες.

Λιπαρή επιδερμίδα
Γυαλίζει καθώς οι εκκρίσεις των σμηγματογόνων αδένων είναι ιδιαίτερα αυξημένες και οι πόροι είναι ευδιάκριτοι. Συχνά είναι και ευαίσθητη ενώ έχει την τάση να εμφανίζει μαύρα στίγματα και ακμή.

Μικτή επιδερμίδα
Είναι λιπαρή στην ζώνη Τ και ελαφρώς ξηρή στα μάγουλα. Αυτός ο τύπος επιδερμίδας συνήθως παρουσιάζεται με το πέρασμα του χρόνου, ιδιαίτερα σε άτομα που σε μικρότερη ηλικία είχαν λιπαρή επιδερμίδα.

Ώριμη επιδερμίδα
Σταδιακά η επιδερμίδα χάνει την σφριγηλότητά της και αρχίζει να φαίνεται θαμπή και άτονη. Σχηματίζονται οι πρώτες γραμμές και ρυτίδες γύρω από την περιοχή των ματιών.

3 βασικά στάδια περιποίησης της επιδερμίδας:

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Το πρώτο και σημαντικότερο στάδιο στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας! Απαιτούνται μόνο λίγα λεπτά καθημερινά, πρωί και βράδυ για να απομακρύνετε από την επιδερμίδα σας την βρωμιά, τις διάφορες εκκρίσεις για να γίνει το πρόσωπο σας φρέσκο, απαλό και ανανεωμένο.

ΤΟΝΩΣΗ
Απομακρύνει τα τελευταία ίχνη των διάφορων εκκρίσεων και του γαλακτώματος, αποκαθιστά pH, ενώ αναζωογονεί την επιδερμίδα ώστε να δεκτή περαιτέρω φροντίδα.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ
Το τελευταίο και πιο σημαντικό στάδιο που ολοκληρώνει την περιποίηση της επιδερμίδας και βοηθάει στην αποκατάσταση και διατήρηση της φυσικής ισορροπίας, της υγρασίας της. Με τα ειδικά ενυδατικά συστατικά που περιέχουν οι ενυδατικές κρέμες λειτουργούν σαν προστατευτικά φράγματα έναντι στην αφυδάτωση και την ξηρότητα που προκαλούν εξωτερικοί παράγοντες, όπως κρύο, ζέστη, καπνός, νέφος, κλιματισμός κ.λ.π. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη καθημερινά σε κάθε τύπο δέρματος.

Η Χαρούλα Στυλιανίδου είναι Διπλωματούχος αισθητικός (CIDESCO)Τηλ. 99560120


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".