Έρευνα σε υπεραγορές και φρουταρίες σε σχέση με τις τιμές των σαρακοστιανών προϊόντων

Έρευνα σε υπεραγορές και φρουταρίες σε σχέση με τις τιμές των σαρακοστιανών προϊόντων

Νέα έρευνα για συλλογή στοιχείων, αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης καταναλωτικών προϊόντων για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας σε μεγάλες και μικρές υπεραγορές, καθώς και φρουταρίες, έχει ολοκληρώσει η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, στο πλαίσιο της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της πληροφόρησης των καταναλωτών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή αναφέρει ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου του 2019 και αφορούσε συνολικά 83 σημεία πώλησης.

Πιο συγκεκριμένα η έρευνα επικεντρώθηκε σε 19 μεγάλες υπεραγορές, 22 μικρές υπεραγορές και 42 φρουταρίες, που δραστηριοποιούνται στις επαρχίες της Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και ελεύθερης Αμμοχώστου.

Το Παρατηρητήριο Τιμών για την Καθαρά Δευτέρα καλύπτει προϊόντα όπως χαλβάς, σαλάτες, ελιές, θαλασσινά, αρτοποιητικά προϊόντα, λαχανικά και φρούτα, κρασιά και κάρβουνα.

Επίσης, το Παρατηρητήριο περιλαμβάνει ενδεικτική σύγκριση των τιμών των Μεγάλων Υπεραγορών, σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν την Καθαρά Δευτέρα του 2018 και 2017.

Όπως αναφέρει η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή η δημοσίευση του Παρατηρητηρίου για την Καθαρά Δευτέρα αποτελεί χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για τον καταναλωτή, ενδυναμώνοντας την ικανότητα του να συγκρίνει τιμές και να προβαίνει στις πιο συμφέρουσες για αυτόν αγορές.

Επιπλέον, προσθέτει περισσότερη διαφάνεια στη συνολική εικόνα της αγοράς και συμβάλει στην προαγωγή του ανταγωνισμού.

Τονίζεται ότι οι τιμές, που παρουσιάζονται στο Παρατηρητηρίου για την Καθαρά Δευτέρα, αφορούν την 06.03.2019, ημερομηνία κατά την οποία έχουν διεξαχθεί οι έλεγχοι για τη λήψη τιμών.

Πρόσβαση στο Παρατηρητήριο παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή (www.consumer.gov.cy).

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση