Θεραπευτική σε περιπτώσεις μετατραυματικού στρες η ιππασίαΘεραπευτική σε περιπτώσεις μετατραυματικού συνδρόμου αποδεικνύεται η ιππασία, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που διενεργήθηκε σε βετεράνους στρατιώτες.

Στην έρευνα, που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι στις ΗΠΑ, έλαβαν μέρος 32 βετεράνοι του στρατού, ηλικίας από 29 ως 73 χρόνων, που ακολούθησαν μαθήματα ιππασίας τρεις φορές τη βδομάδα για διάστημα έξι εβδομάδων.

Μετά τα μαθήματα διαφάνηκε ότι τα συμπτώματα του μετατραυματικού συνδρόμου είχαν μειωθεί σε αισθητό βαθμό και οι ασθενείς ήταν σε θέση να κάνουν διάφορες δραστηριότητες από μόνοι τους όπως για παράδειγμα να πηγαίνουν για ψώνια στο σουπερμάρκετ.

Με βάση άλλη έρευνα, ένας στους πέντε στρατιώτες εμφανίζει συμπτώματα μετατραυματικού συνδρόμου, όπως εφιάλτες και αισθήματα φοβίας για διάφορα πράγματα. Οι ασθενείς δεν μπορούν καν να βγουν από το σπίτι τους, ενώ συχνά υποφέρουν από έντονο στρες και πανικό.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι βετεράνοι που έλαβαν μέρος στην έρευνα ήταν πολύ συγκεντρωμένοι και ήταν σε θέση να μάθουν δύσκολα τρικς, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ιππασίας. Οι περισσότεροι ήταν βετεράνοι του πολέμου του Βιετνάμ.

Και στο παρελθόν έγιναν έρευνες για το μετατραυματικό σύνδρομο και διαφάνηκε η ωφελιμότητα της άσκησης όπως η γιόγκα.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση