Παγκύπρια γραμμή τηλεφωνικής ψυχολογικής υποστήριξης από ΠΑΣΥΚΑΦ

Παγκύπρια γραμμή τηλεφωνικής ψυχολογικής υποστήριξης από ΠΑΣΥΚΑΦΟ ΠΑΣΥΚΑΦ ανακοινώνει ότι λειτουργεί παγκύπρια γραμμή τηλεφωνικής ψυχολογικής υποστήριξης προς τους ασθενείς με εμπειρία καρκίνου, τις οικογένειες τους και προς όλους τους επαγγελματίες υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΜΚΟ η τηλεφωνική γραμμή επανδρώνεται από 10 ψυχολόγους και 4 κοινωνικούς λειτουργούς του συνδέσμου προσφέροντας υποστήριξη καθημερινά, Δευτέρα - Παρασκευή, από τις 8:00 μέχρι τις 16:00,στο 22346924.

Στα πλαίσια της γραμμής θα προσφέρεται και καθοδήγηση σε ασθενείς και συγγενείς σχετικά με πιθανούς τρόπους διαχείρισης των συναισθηματικών δυσκολιών που επιφέρει στη ζωή τους ο καρκίνος αλλά και οι παρούσες συνθήκες, σε σχέση με τα μέτρα προστασίας που έχουν εφαρμοστεί και αφορούν στον κορωνοϊό COVID-19.

Θα προσφέρεται επίσης ατομική ψυχολογική υποστήριξη με διευθέτηση προσωπικού τηλεφωνικού ραντεβού με ψυχολόγο της υπηρεσίας και στήριξη και καθοδήγηση σε επαγγελματίες υγείας σχετικά με πιθανούς τρόπους διαχείρισης των συναισθημάτων που απορρέουν από τις νέα συνθήκες εργασίας ως απόρροια του κορωνοΐού.

«Με αίσθημα ευθύνης προς τους επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής, ο ΠΑΣΥΚΑΦ επιλέγει να στείλει ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης σε όλους όσοι δίνουν τον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προσφέροντας τους δωρεάν υπηρεσία τηλεφωνικής υποστήριξης για θέματα που προκύπτουν από τις νέες συνθήκες εργασίας, λόγω του κορωνοϊού COVID-19 και των συναισθημάτων που προκαλούν», αναφέρεται.

Για πληροφορίες ή επικοινωνία με την υπηρεσία γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης ασθενών με καρκίνο και επαγγελματιών υγείας καλέστε στο 22346924, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση