Κύπριοι ερευνητές μεταξύ ομάδας εμπειρογνωμόνων που ανέπτυξε το Your COVID-19 Risk

Κύπριοι ερευνητές μεταξύ ομάδας εμπειρογνωμόνων που ανέπτυξε το Your COVID-19 Risk


Διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων, με συμμετοχή ερευνητών από την Κύπρο, ανέπτυξε το εργαλείο “Your COVID-19 Risk” το οποίο βοηθά να υπολογισθεί το «επιπρόσθετο ρίσκο» στο οποίο μπορεί να εκθέσει κάποιος τον εαυτό του-και όσους βρίσκονται γύρω του- της πρόσληψης και της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου.

Στην ομάδα συμμετείχαν περισσότεροι από 150 εμπειρογνώμονες από 35 χώρες, με επικεφαλής από το Academy of Behavior Change (ABC) της Ολλανδίας και σε αυτή συμμετείχε και ο ερευνητής στο Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου και Εθνικό Αντιπρόσωπο στο European Health Psychology Society Δρ. Άγγελο Κασσιανό.

Το εργαλείο δεν συμπεριλαμβάνει ρίσκο το οποίο έχει να κάνει με υποκείμενα συμπτώματα ασθενειών.

Η ομάδα που διαχειρίζεται το εργαλείο “Your COVID-19 Risk” θα συγκρίνει τα δεδομένα σε διεθνές επίπεδο παρέχοντας συμβουλές σε κυβερνήσεις και τις υγειονομικές υπηρεσίες σχετικά με τα καλύτερα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην περιφέρειά τους.

Το εργαλείο έχει μεταφραστεί και είναι διαθέσιμο σε 29 γλώσσες για να διασφαλιστεί ότι άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα μπορούν να το εκμεταλλευτούν, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής γλώσσας στην ακόλουθη ιστοσελίδα Your Covid-19 Risk : https://your-covid-19-risk.com/?lang=el

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".