«Αγχώνομαι στη σεξουαλική πράξη με τον σύντροφό μου…,νιώθω ότι εκείνος περιμένει να φτάσω σε οργασμό και εγώ ντρέπομαι να του πω ότι έχω μόνο κλειτοριδικό οργασμό…, νιώθω ότι δεν είμαι «σωστή» γυναίκα…, μερικές φορές προσποιούμαι ότι κορυφώνω κολπικά για να του αρέσω! Φοβάμαι ότι μπορεί και να τον χάσω, τι να κάνω;»

Χωρίς αμφιβολία τα τελευταία χρόνια μέσα στη σεξουαλική απελευθέρωση των δύο φύλων φαίνεται πως η γυναίκα έχει κατακτήσει δυναμικά την παρουσία της στον κοινωνικό χώρο καθώς προβάλλει όλο και περισσότερο τη θέση της, την επιλογή της και τη διεκδίκηση του συντρόφου της μέσα στη σχέση τους.

Για τον περισσότερο κόσμο καλοκαίρι σημαίνει ελευθερία, διακοπές, ανεμελιά, παρέες, διασκέδαση. Δεν είναι τυχαίο ότι το καλοκαίρι φημίζεται για την ανάγκη των ανθρώπων να αναπτύξουν περισσότερο τις διαπροσωπικές και κοινωνικές τους σχέσεις.

Σε μία εποχή, όπου οι άνθρωποι εμφανίζονται περισσότερο σεξουαλικά απελευθερωμένοι από ποτέ άλλοτε, γίνεται αντιληπτό, ότι οι μύθοι και οι προσωπικές μας ανασφάλειες γύρω από το σεξ καλά κρατούν.

Κατά την έναρξη μίας νεοσύστατης σχέσης, το σεξ συνήθως αποτελεί προτεραιότητα τόσο για τον άνδρα όσο και για τη γυναίκα, που εμπνέονται ο ένας από το πρόσωπο του άλλου, που επιθυμούν να νιώσουν ο ένας το σώμα του άλλου, να αγαπηθούν και να αντλήσουν εγκεφαλική ηδονή.

Πόσο το άγχος επηρεάζει τη σεξουαλική μας ζωή; Ένα ερώτημα που φαίνεται να απασχολεί πολλούς άνδρες και γυναίκες. Είναι γεγονός ότι στην εποχή μας η πλειονότητα των ανθρώπων αναγνωρίζει και παραπονιέται ότι το άγχος κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας.

Όσο δύσκολο και αν είναι για τις μαμάδες αλλά και τους μπαμπάδες να βλέπουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν και να χάνουν τη παιδική τους αθωότητα, άλλο τόσο δύσκολο είναι να αποδεχτούν ότι φτάνει η περίοδος που μπαίνουν στην εφηβεία, προμηνύοντας το μεγάλωμά τους αλλά και την αυριανή αυτονόμηση και απομάκρυνση από τις γονικές φτερούγες!

Η σεξουαλική επανάσταση κατά τη δεκαετία 1960 είχε ως συνέπεια ένα μεγάλο ποσοστό αγοριών και κοριτσιών να εισέρχονται πλέον στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχοντας αποκτήσει σεξουαλικές εμπειρίες.

Στην καθημερινότητά μας συμβαίνει να γινόμαστε μάρτυρες, τόσο μέσα από εμπειρίες άλλων όσο και μέσα από προσωπικά βιώματα, ‘παράξενων’ σεξουαλικών πρακτικών που ξεφεύγουν από το συνηθισμένο και γι’αυτό το λόγο δημιουργούν έκπληξη, φόβο αλλά και απορίες σχετικά με τα αιτία ύπαρξής τους αλλά και την επικινδυνότητά τους.

Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media