Πως θα Καταλάβω ότι Βρίσκομαι σε μία Υγιή Σχέση;

Οι περισσότεροι άνθρωποι ονειρεύονται να γίνουν φορείς μίας ευτυχισμένης σχέσης στη ζωή τους και να καταφέρουν να ολοκληρωθούν μέσα από τη δημιουργία μίας οικογένειας. Όμως, ποια στοιχεία μπορούν να μας βοηθήσουν να διακρίνουμε μία υγιή από μία νοσηρή σχέση;

5 τρόποι για να διατηρήσουμε ζωντανή την σεξουαλική μας ζωή καθώς μεγαλώνουμε

Η σεξουαλική υγεία είναι σημαντική σε κάθε ηλικιακό στάδιο. Και η επιθυμία για συναισθηματική εγγύτητα είναι διαχρονική. Τι χρειάζεται να προσέξει κανείς ώστε να απολαμβάνει το σεξ με το πέρασμα των δεκαετιών:

10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις όταν έχεις σχέση από απόσταση

Σχέση από απόσταση. Μία σχέση που δεν είναι σαν τις άλλες. Μία σχέση που πολλές φορές δοκιμάζει τα νεύρα αλλά και την υπομονή των δύο συντρόφων. Πως μπορείς να «επιβιώσεις» σε μία τέτοιου είδους σχέση; Μα φυσικά αποφεύγοντας να κάνεις κάποια από τα 10 παρακάτω:

Είμαι μεγαλύτερή του 7 χρόνια…

«Τον γνώρισα πριν από 6 μήνες. Είναι 32 και εγώ 39. Μπορεί όλοι να θεωρούν πως με γοήτευσε το σώμα του, η ομορφιά του… Είναι τόσο γλυκός, έξυπνος και τρυφερός. Εμφανισιακά φαίνεται η ηλικία του και ευτυχώς και εγώ δεν μοιάζω να είμαι πάνω από 35.

Οι 10 κανόνες του σεξ ή 10 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να απολαμβάνεις το σεξ

1. Παιγνίδια και πάλι παιγνίδια! Τα προκαταρκτικά είναι το …ορεκτικό για κάποιον που δεν πεινάει. Είναι αυτό που θα τον βάλει στο χορό ακόμα και αν δεν το θέλει! Κυρίως εμείς οι γυναίκες το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό! Εσείς οι άνδρες από την άλλη μπορεί να τα βαριέστε…

«Αγχώνομαι στη σεξουαλική πράξη με τον σύντροφό μου…,νιώθω ότι εκείνος περιμένει να φτάσω σε οργασμό και εγώ ντρέπομαι να του πω ότι έχω μόνο κλειτοριδικό οργασμό…, νιώθω ότι δεν είμαι «σωστή» γυναίκα…, μερικές φορές προσποιούμαι ότι κορυφώνω κολπικά για να του αρέσω! Φοβάμαι ότι μπορεί και να τον χάσω, τι να κάνω;»

κιρσοκήλη

Ως κιρσοκήλη χαρακτηρίζεται η ελικοειδής διόγκωση των σπερματικών φλεβών. Περιγράφηκε για πρώτη φορά τον 16ο αιώνα από τον Αμβρόσιο Παρέ, ένα Γάλλο χειρουργό της Αναγέννησης. Στα τέλη του 19ου αιώνα ένας άλλος χειρουργός, Βρετανός αυτή τη φορά, ο Μπαρφιλντ, ανακάλυψε τη συσχέτιση της κιρσοκήλης με την υπογονιμότητα στον άνδρα.

Η γυναίκα σύντροφος μπροστά στο σεξουαλικό πρόβλημα του άνδρα της (Μέρος β')

Διερευνώντας τα σεξουαλικά προβλήματα με τα οποία μπορεί να βρεθεί ‘αντιμέτωπος’ ένας άνδρας παρατηρούμε πως κεντρικό ρόλο τόσο στο πως ο άνδρας αυτός βιώνει ο το πρόβλημά του όσο και στο πώς το αντιμετωπίζει θεραπευτικά παίζει η γυναίκα. Η γυναίκα σύντροφος που αποτελεί τον ερωτικό του στόχο, το ερέθισμα για τη σεξουαλική του διέγερση, τον άνθρωπο που του προσφέρει αλλά και με τον οποίο μοιράζεται τη σαρκική ηδονή.

Χωρίς αμφιβολία τα τελευταία χρόνια μέσα στη σεξουαλική απελευθέρωση των δύο φύλων φαίνεται πως η γυναίκα έχει κατακτήσει δυναμικά την παρουσία της στον κοινωνικό χώρο καθώς προβάλλει όλο και περισσότερο τη θέση της, την επιλογή της και τη διεκδίκηση του συντρόφου της μέσα στη σχέση τους.

Για τον περισσότερο κόσμο καλοκαίρι σημαίνει ελευθερία, διακοπές, ανεμελιά, παρέες, διασκέδαση. Δεν είναι τυχαίο ότι το καλοκαίρι φημίζεται για την ανάγκη των ανθρώπων να αναπτύξουν περισσότερο τις διαπροσωπικές και κοινωνικές τους σχέσεις.

Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media