Σεξ και Καλοκαίρι, ορμές και σεξουαλικότητα των 2 συντρόφωνΗ αρχή του καλοκαιριού σηματοδοτεί για τους περισσότερους το ξεκίνημα μια ευχάριστης περιόδου όπου σηματοδοτείται από την αλλαγή του καιρού, την προοπτική της απόδρασης και των διακοπών.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η διάθεση του ατόμου βελτιώνεται, τα επίπεδα του άγχους υποχωρούν και οι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί στις κοινωνικές επαφές του και ασφαλώς στην σεξουαλική τους ζωή.

Πράγματι, η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών αυξάνεται κατά πολύ κατά την διάρκεια των μηνών του καλοκαιριού, όπως επιβεβαιώνεται και από σύγχρονες έρευνες. Κυριαρχεί η προσδοκία για την ανανέωση της σεξουαλικής ζωής, για περισσότερες σεξουαλικές επαφές ενώ υπάρχει σαφώς η διάθεση για περισσότερο «ρίσκο» στην σεξουαλική ζωή. Οι άνθρωποι τείνουν να εκφράζουν πιο ανοιχτά την επιθυμία τους για σεξ, εμπλέκονται πιο συχνά σε σεξουαλικές «περιπέτειες» ενώ εκτίθενται περισσότερο σε κοινωνικές καταστάσεις που ευνοούν το φλέρτ και την αναζήτηση ερωτικών συντρόφων.

Οι αλλαγές αυτές στην σεξουαλική ζωή έρχονται ως αποτέλεσμα της γενικότερης θετικής μεταβολής στην διάθεση του ατόμου. Η βελτίωση του καιρού, η «υπόσχεση» των διακοπών και η προσδοκία της ξεκούρασης και της διασκέδασης ωθούν το άτομο να βάλει σε προτεραιότητα την ανάγκη του για αναψυχή, κοινωνική και συναισθηματική επαφή, ανάγκες που πολύ συχνά οι σημερινοί άνθρωποι υποβαθμίζουν μέσα στην καθημερινή δίνη των υποχρεώσεων.

Παράλληλα, η σημαντική μείωση του άγχους είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ευνοούν την σεξουαλική ζωή κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Οι περιστάσεις των διακοπών, η προσωρινή μείωση του εργασιακού φόρτου αλλά και η σωματική και ψυχολογική ξεκούραση αποφορτίζουν την γυναίκα και τον άνδρα ψυχοσυναισθηματικά και τους επιτρέπουν να λειτουργήσουν καλύτερα. Είναι γνωστό, ότι το άγχος είναι ένας από τους πλέον επιβαρυντικούς παράγοντες της σεξουαλικής ζωής του ανθρώπου και μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την σεξουαλική τους λειτουργία.

Ξέρεις ότι οι σεξουαλικές ορμές των γυναικών αυξάνονται το καλοκαίρι;

Ποιος δεν θα συμφωνήσει πως το καλοκαίρι είναι ταυτισμένο με τον ήλιο, τη θάλασσα, τις διακοπές, την χαλάρωση, την ηρεμία, το φλερτ και το σεξ! Η ζέστη, το φως, τα λιγότερα ρούχα, μας κάνουν να έχουμε μία πιο "ανοιχτή" και ερωτική διάθεση, ενώ η αναζήτηση της ηδονής φαίνεται να ανεβάζει και άλλο το ήδη ζεστό καλοκαιρινό θερμόμετρο!

Τα αποτελέσματα μίας έρευνας λοιπόν, στην οποία ερωτήθηκαν 2.406 γυναίκες και που δημοσιεύτηκε στο Gleeden.com, φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις παραπάνω παρατηρήσεις, καθώς:

• το 76% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι βιώνουν μια αυξημένη σεξουαλική ορμή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού,
• το 71% δήλωσε ότι κάνει περισσότερο σεξ.
• το 74% των γυναικών που ρωτήθηκαν παραδέχθηκαν ότι ο ζεστός καιρός τις έκανε να σκεφτούν μια εξωσυζυγική σχέση.

Αλήθεια, για ποιον τελικά από τους δύο συντρόφους είναι πιο σεξουαλικό το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι φαίνεται να είναι πιο σεξουαλικό για τον άνδρα αφού η σχέση σεροτονίνης και τεστοστερόνης δραστηριοποιείται πολύ έντονα με αποτέλεσμα η σεξουαλικότητα του άνδρα να εκρήγνυται σχεδόν σε τριπλάσιο αριθμό στύσεων, τόσο των πρωινών όσο και των ερεθισματογόνων, κάτι που πρέπει η γυναίκα να το γνωρίζει για να είναι έτοιμη να υποδεχτεί, πιστεύω με χαρά, την ανδρική κυριαρχία.

Είναι μια περίοδος που το ζευγάρι μπορεί να ξεχάσει τα προβλήματά του και να ζήσει περισσότερο το κρεβάτι του.

Αντίστοιχα στη γυναίκα, φαίνεται να ξυπνάει επικίνδυνα η σεξουαλικότητά της όταν εκτίθεται στον ήλιο που εισπράττει γενναιόδωρα την υπεραιμία των γεννητικών οργάνων της, την κλειτοριδική αφύπνιση αλλά είναι και περισσότερο έτοιμη να γονιμοποιηθεί λόγω της αυξημένης κινητικότητας των ωαρίων.

Γι αυτό, ευκαιριακοί εραστές προσέξτε μην γίνετε ξαφνικά γονείς. Αν το επιθυμείτε όμως είναι μία ευκαιρία να απολαύσετε ένα καλό σεξ.

*Dr Θάνος Ε. Ασκητής, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ιατρικού Κέντρου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-16.00
Τηλέφωνο 77.77.28.77

Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Αθαλάσσας 62, 1ος όροφος
Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλ.: 22459555, 22459556
Fax: 22777197
www.askitis-cy.com - Βρείτε μας και στο Facebook


Αναζήτηση