Πώς λειτουργεί ο άνδρας στο σεξ και πώς η γυναίκα; Υπάρχουν διαφορές;


Ναι, είναι αλήθεια ότι τα δύο φύλα έχουν διαφορές. Διαφορές στον τρόπο που σκέφτονται, διαφορές στον τρόπο που λειτουργούν, διαφορές στο πως αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα και την ίδια τη ζωή γενικότερα. Φυσικό επακόλουθο να έχουν διαφορές και στη σεξουαλική τους λειτουργία.

Οι διαφορές αυτές αφορούν την ερωτική επιθυμία, τη διέγερση αλλά και τον οργασμό.

Έτσι λοιπόν, βλέπουμε τον άνδρα να επιθυμεί και να διεγείρεται πολύ πιο εύκολα από τη γυναίκα, μέσα από την αίσθηση της όρασης, μέσα από αυτό δηλαδή που βλέπει, ενώ η γυναίκα πέρα από την όραση εστιάζει περισσότερο στην ακοή της και τα ερωτικά μηνύματα που εκπέμπει ο σύντροφος.

Σημαντική διαφορά υπάρχει και ως προς τον οργασμό που στον άνδρα εκφράζεται μέσω της εκσπερμάτισης.

Στη γυναίκα ο οργασμός εκφράζεται κυρίως μέσα την πλήρη διόγκωση των μικρών και μεγάλων χειλέων του κόλπου, την αύξηση του μυϊκού τόνου του περινέου και τις συσπάσεις της μήτρας.

Ενώ ο άνδρας βιώνει τον οργασμό του ως απαραίτητο συστατικό της σεξουαλικής επαφής, για τη γυναίκα ο οργασμός δεν είναι καθοριστικός και αναγκαίος για τη σεξουαλική της ζωή.

Η απόλαυση της ερωτικής επαφής, η ψυχική και συναισθηματική επαφή με τον ερωτικό σύντροφο αποτελούν σημαντικά στοιχεία ως προς την ποιότητα της σεξουαλικής της έκφρασης.

*Δρ Θάνος Ε. Ασκητής Νευρολόγος – Ψυχίατρος Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Πρόεδρος Ιατρικού Κέντρου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

*Μαρίνα Μόσχα Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-16.00
Τηλέφωνο 77.77.28.77

Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Αθαλάσσας 62, 1ος όροφος
Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλ.: 22459555, 22459556
Fax: 22777197
www.askitis-cy.com

Βρείτε μας και στο Facebook www.facebook.com/thanos.kyprou
(Θάνος Ασκητής, Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας)


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".