Γυναικεία Απιστία (μέρος Β')


5) Γιατί δεν χωρίζουν αλλά προτιμούν να έχουν παράλληλη σχέση;

Ποιος είπε ότι η γυναίκα δεν χωρίζει; Μάλιστα, η γυναίκα όταν πάει στον επόμενο σημαίνει ότι ήδη έχει ξεπεράσει τον νυν! Η γυναίκα χωρίζει πιο εύκολα σε σχέση με τον άνδρα που όλο ...χωρίζει και χωρίζει, για την ακρίβεια μπορεί να χωρίζει και κάθε μέρα.

Η γυναίκα χωρίζει πιο εύκολα γιατί χωρίζει πιο λογικά, έχει ήδη ματαιωθεί από τον σύντροφό της, έχει ήδη συνήθως προσπαθήσει να «σώσει» τη σχέση της...

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις γυναικών που λειτουργούν όπως και οι άνδρες όπου δεν θέλουν να ταράξουν τα νερά και προτιμούν και τις δύο σχέσεις. Υπάρχουν επίσης γυναίκες που απιστούν επειδή θέλουν να αισθανθούν και πάλι ποθητές καθώς αισθάνονται ότι μεγαλώνουν και γερνούν... Υπάρχουν γυναίκες που φοβούνται την απόρριψη από τον εραστή τους, καθώς λειτουργούν περισσότερο μέσα στην ανσφάλειά τους και στην ανωριμότητα, εφόσον δεν αισθάνονται ότι μπορούν αν πατήσουν στα πόδια τους...

6) Αληθεύει ότι μια γυναίκα για να φτάσει να χωρίσει πρέπει να έχει βρει τον επόμενο;

Αυτό ίσως ισχύει όταν μία γυναίκα έχει ‘’βολευτεί’’ σε μια μακροχρόνια σχέση και ο χρόνος που έχει επενδύσει την δυσκολεύει να πάρει την απόφαση, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να μείνει μόνη αρκετό καιρό. Θα πάρει την απόφαση πιο εύκολα όταν βρεθεί κάτι καινούργιο στη ζωή της που θα την ενθουσιάσει αλλά και που θα είναι έτοιμο για σχέση. Δεν είναι όμως αυτός ο κανόνας. Συνήθως ο «επόμενος» είναι η αφορμή. Η αιτία έχει ήδη δοθεί πολύ καιρό πριν...

7) Υπάρχουν γενετικές επιδράσεις στην σεξουαλική απιστία;

Στο ζωικό βασίλειο γνωρίζουμε ότι η μονογαμία είναι μία ...απατηλή υπόθεση. Όπως τα ζώα έτσι και ο άνθρωπος, θεωρούνται πολυγαμικά όντα. Η εξήγηση που είχαμε δώσει μέχρι τώρα; Βιολογικά εξηγείται λόγω της αναζήτησης του θηλυκού για τον πιο γερό επιβήτορα που θα χαρίσει γερά και δυνατά παιδιά ή παιδιά καλύτερης ποιότητας, ενώ για το αρσενικό η ανάγκη να «μοιράσει» το σπέρμα του για να κάνει όσο περισσότερους απογόνους μπορεί, θεωρούνται οι αιτίες που η φύση δεν είναι μονογαμική.

Πριν λίγο καιρό, δημοσιεύτηκε μια Αυστραλιανή μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Evolution and Human Behavior από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ, σε 7.378 ζευγάρια διδύμων στη Φινλανδία, που είχαν σχέσεις για τουλάχιστον ένα χρόνο. Όπως είναι γνωστό, η σύγκριση μονοζυγωτικών και διζυγωτικών διδύμων εφόσον θεωρείται ότι μοιράζονται το ίδιο περιβάλλον, είναι μια καλή μέθοδος για τη διαλεύκανση του ρόλου γονιδίων.

Η μελέτη κατέληξε στο ότι: παραλλαγές στο γονίδιο AVPR1A, εκδηλώνουν μεγαλύτερες τάσεις προς την απιστία στις γυναίκες, χωρίς να ισχύει το ίδιο και στους άνδρες.

Πιο συγκεκριμένα:
• το 6,4% των γυναικών της μελέτης και το 9,8% των ανδρών είχαν απιστήσει το προηγούμενο έτος.

8) Υπάρχει πιο «επικίνδυνη» ηλικία για... απιστία;

Νέα έρευνα που έγινε σε 1.000 μέλη βρετανικής ιστοσελίδας ραντεβού. Η ιστοσελίδα, μία από τις παλαιότερες του είδους, λέει ότι διαθέτει 1.000.000 μέλη και εξέτασε περιπτώσεις απιστίας από το 2003.

Σύμφωνα με την έρευνα η πιο πιθανή ηλικία για απιστία είναι τα 39.

Εκτός από τα 39 έτη η έρευνα έδειξε ότι:
• το τελευταίο έτος κάθε δεκαετίας είναι επικίνδυνο και
• μετά τα 39 η πιο κρίσιμη ηλικία είναι τα 49 και
• στην τρίτη θέση είναι τα 29.

9) Ποιοι είναι οι λόγοι για την απιστία;

Στην ίδια έρευνα οι ερωτώμενοι απάντησαν και στο ποια είναι η πιο κοινή αιτία για την απιστία και
• σε ποσοστό 76% είπαν η «έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης»,
• ακολούθησε η «ευκαιρία που προέκυψε»,
• «η βαριεστιμάρα»,
• η «συνάντηση με ένα παλιό έρωτα» και τέλος
• κάποιοι είπαν ότι ο σύντροφός τους απλά έψαχνε την ευκαιρία.

*Δρ Θάνος Ε. Ασκητής Νευρολόγος – Ψυχίατρος Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Πρόεδρος Ιατρικού Κέντρου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

*Μαρίνα Μόσχα Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-16.00
Τηλέφωνο 77.77.28.77

Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Αθαλάσσας 62, 1ος όροφος
Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλ.: 22459555, 22459556
Fax: 22777197
www.askitis-cy.com

Βρείτε μας και στο Facebook www.facebook.com/thanos.kyprou
(Θάνος Ασκητής, Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας)


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".