Skip to main content
Οι 10 κανόνες του σεξ ή 10 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να απολαμβάνεις το σεξ

Οι 10 κανόνες του σεξ ή 10 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να απολαμβάνεις το σεξ


1. Παιγνίδια και πάλι παιγνίδια! Τα προκαταρκτικά είναι το …ορεκτικό για κάποιον που δεν πεινάει. Είναι αυτό που θα τον βάλει στο χορό ακόμα και αν δεν το θέλει! Κυρίως εμείς οι γυναίκες το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό! Εσείς οι άνδρες από την άλλη μπορεί να τα βαριέστε…

2. Προκαταρκτικά και για τους δύο! Τα προκαταρκτικά δεν είναι μόνο για τον έναν, κυρίως για τον άνδρα που βαριέται και το μόνο βέβαια που τον "ξυπνάει" είναι να του κάνει η σύντροφός του στοματικό σεξ. Ας μπει και εκείνος στο παιχνίδι και ας "φροντίσει" και εκείνη. Μην ξεχνάμε, στο σεξ συμμετέχουν τουλάχιστον δύο!

3. Ζητάω αυτό που θέλω! Τα ζευγάρια όπως βλέπουμε και στον χώρο μας, αντιμετωπίζουν προβλήματα γιατί δεν έχει μάθε ο ένας να ζητάει από τον άλλον, ντρέπεται!

4. Δοκιμάζουμε νέες εμπειρίες! Αυτό σημαίνει νέες στάσεις, νέες τοποθεσίες, υπάρχουν και άλλα δωμάτια στο σπίτι πέρα από το υπνοδωμάτιο, κάνουμε μπάνιο μαζί, χρησιμοποιούμε ένα σεξουαλικό παιγνίδι, μιλάμε στο σεξ, …

5. Δοκιμάζουμε νέες εμπειρίες εκτός σπιτιού! Μπορούμε να πάμε σε ένα ξενοδοχείο και να γυρίσουμε την άλλη μέρα. Δεν χρειάζεται να είναι μακριά, μπορεί να βρίσκεται στην περιοχή μας ή σε άλλη κοντινή…

6. Ανανέωση, ανανέωση, ανανέωση! Το αγαπημένο μου φαγητό να τρώω κάθε μέρα, στο τέλος θα το σιχαθώ! Ναι, το ζευγάρι χρειάζεται να ανανεώνεται! Να μην κάνει σεξ με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά, να μην είναι με τις πιζάμες ή με τη φόρμα μέσα στο σπίτι, οι γυναίκες να μην έχουν τα μαλλιά πιασμένα συνέχεια πρόχειρα με το κλάμερ… Γενικότερα, να προσέχουμε τον εαυτό μας, να φερόμαστε σαν να είμαστε αν όχι στο πρώτο καιρό γνωριμίας, στον αμέσως επόμενο. Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όταν υπάρχουν και παιδιά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ντυθούμε καλύτερα, να βάλουμε λίγο άρωμα, να φτιάξουμε λίγο τα μαλλιά μας!

7. Μακριά από δικαιολογίες! Ισχύει ότι αναφέραμε παραπάνω, προσθέτοντας και τις κλασικές δικαιολογίες: "Μα δεν έχουμε χρόνο…, η δουλειά…, η κούραση…, τα παιδιά…, έχω πονοκέφαλο…, δεν νιώθω καλά…" Δικαιολογίες που το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας απομακρύνουν. Και φτάνω και ξανα-αναρωτιέμαι: "Πως ένα ζευγάρι τόσο εύκολα χρησιμοποιεί την έλλειψη χρόνου, τα παιδιά και τη δουλειά, όταν όμως εμφανιστεί τρίτο άτομο στο προσκήνιο, ξαφνικά και ο χρόνος βρίσκεται, και γυμναστήριο προλαβαίνω να πάω που δεν μου αρέσει, και στο κομμωτήριο, και αρωματίζομαι, και είμαι και χαμογελαστή και… και… και…" Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ας αναρωτηθούμε ειλικρινά όμως, τι κάνουμε εμείς για να πάρουμε αυτό που ζητάμε!

8. Έμφαση στην εμφάνιση και στην υγιεινή! Σκεφτείτε να πλησιάσετε τον σύντροφό σας να τον φιλήσετε και να μυρίζει το στόμα του, να μυρίζουν οι μασχάλες του, τα γεννητικά του όργανα! Θα μου πείτε στο 2015 βρισκόμαστε, τι λες τώρα; Είναι δυνατόν; Και όμως είναι! Υπάρχουν άνθρωποι που πλένονται και αρωματίζονται μόνο όταν πρόκειται να βγουν έξω ή να πάνε στη δουλειά τους. Προσοχή στους κανόνες υγιεινής… Προσοχή επίσης και στην εμφάνιση. Πόσοι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες αφήνονται όταν νιώσουν τη σιγουριά του γάμου ή μιας μακροχρόνιας σχέσης; Πόσοι παχαίνουν και μάλιστα έχουν και την απαίτηση ο σύντροφός τους να τους θέλει ακόμα και να νιώθει ερωτική έλξη; Σκεφτείτε πόσα κιλά ήσασταν όταν πρωτογνωριστήκατε…

9. Όχι βιασύνη! Πολλές φορές επειδή ο άνδρας μπορεί να φοβάται ότι θα χάσει την στύση του ή ακόμα και η γυναίκα σκεπτόμενη ότι τώρα που υπάρχει η επιβεβαίωση της στύσης, θα πρέπει αμέσως να γίνει η διείσδυση του πέους στον κόλπο. Λάθος, μπορεί τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας να αγχώνονται, η βιασύνη αυτή όμως τους τα κάνει χειρότερα, καθώς ενισχύει τον φαύλο κύκλο τους!

10. Όταν υπάρχει σεξουαλικό πρόβλημα, το πρόβλημα είναι του ζευγαριού! Το πρόβλημα το έχουν και οι δύο, άσχετα από το ποιος το "κουβαλάει". Δηλαδή, ένας άνδρας που χάνει τη στύση του η σύντροφός του δεν συμμετέχει σε αυτό; Αν το ζευγάρι βλέπει ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει το πρόβλημα, καλό είναι όσο πιο σύντομα μπορεί να αποταθεί σε ειδικό. Λέω όσο πιο σύντομα για να μην μπει στις αλληλοκατηγορίες και στις αλληλοχρεώσεις του ενός προς τον άλλον!

*Μαρίνα Μόσχα, Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-16.00
Τηλέφωνο 77.77.28.77

Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Αθαλάσσας 62, 1ος όροφος
Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλ.: 22459555, 22459556
Fax: 22777197
www.askitis-cy.com

Βρείτε μας και στο Facebook www.facebook.com/thanos.kyprou
(Θάνος Ασκητής, Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας)


Αναζήτηση