Skip to main content

Επανάσταση στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας


Μια νέα, μη επεμβατική και ανώδυνη θεραπεία

Στυτική δυσλειτουργία ορίζεται ως η αδυναμία επίτευξης ή και διατήρησης στύσης ικανής για σεξουαλική επαφή για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών. Επηρεάζει γύρω στα 152εκ. ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ αναφέρονται 900.000 νέα περιστατικά ετησίως.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ηλικία 40-70, το 52% έχουν κάποιο είδος προβλημάτων στύσης, διαφορετικού βαθμού.

Η εμφάνιση της στυτικής δυσλειτουργίας δεν επηρεάζει μόνο τη σεξουαλική δραστηριότητα. Μπορεί να έχει δραματικά αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής τόσο των ανδρών όσο και των συντρόφων τους, επηρεάζοντας δυνητικά όλους τους τομείς της ζωής τους.

Για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος διαθέτουμε πια και στην Κύπρο μια νέα, μη επεμβατική και ανώδυνη θεραπεία.

Η θεραπεία γίνεται με ένα καινούργιο μηχάνημα κρουστικών κυμάτων, που ομοιάζει με υπερηχογράφο και αποτελεί μεγάλη επανάσταση στη θεραπεία των σεξουαλικών προβλημάτων των ανδρών, καθώς προσφέρει αποτελεσματικότερη και διαρκέστερη αντιμετώπιση των προβλημάτων στύσης από εκείνη των χαπιών. Και αυτό, γιατί θεραπεύει την αιτία του προβλήματος και μάλιστα χωρίς καμία επιπλοκή ή παρενέργεια, με συνέπεια το αποτέλεσμα της θεραπείας να διαρκεί πέραν των 4 ετών. Επίσης με τον τρόπο αυτόν ο οργανισμός υποβοηθείται να παράξει κάποιες ουσίες, που στη συνέχεια τον βοηθούν να αναδημιουργήσει καινούργιες φλέβες και αρτηρίες. Έτσι εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα αυτά πιθανόν να είναι μόνιμα εκτός και αν προκύψουν και άλλα προβλήματα υγείας στο ενδιάμεσο διάστημα, οπότε και μπορεί να χρειαστεί επανάληψη της θεραπείας μετά από 10 – 15 χρόνια. Η νεοαγγειογένεση μάλιστα που επιτυγχάνει το μηχάνημα αυτό και πάνω στην οποία βασίζεται η νέα αυτή αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, είναι σχετικά γρήγορη, γύρω στην 6η με 7η εβδομάδα μετά την έναρξη τη θεραπείας, οπότε και αρχίζουν να εμφανίζονται καινούργια αγγεία στην περιοχή.

Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο με όλη την απαιτούμενη εχεμύθεια, μέσα σε 20 λεπτά και επαναλαμβάνεται 2 φορές την εβδομάδα επί 3 εβδομάδες, δηλαδή 6 φορές συνολικά κατά την α’ φάση. Στη συνέχεια ακολουθούν άλλες 3 εβδομάδες που ο ασθενής δεν κάνει θεραπεία και είναι η περίοδος που δημιουργούνται τα καινούργια αγγεία. Τις τελευταίες 3 εβδομάδες ακολουθεί η β’ φάση, κατά την οποία επαναλαμβάνεται η θεραπεία με το ίδιο σχήμα. Στο σύνολο, λοιπόν, η θεραπεία διαρκεί 9 εβδομάδες, με 12 συνεδρίες των 20 λεπτών, ωστόσο τις 3 μεσαίες εβδομάδες ο ασθενής δεν υποβάλλεται σε καμία θεραπεία.

Το μηχάνημα λειτουργεί στους άνδρες που έχουν στυτική δυσλειτουργία αγγειακής αιτιολογίας, ενώ σε περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας νευρογενούς αιτιολογίας επενεργεί αποκλειστικά στην ψυχολογία του ασθενή. Οι περιπτώσεις νευρολογικών προβλημάτων, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας ή σε άλλες νευρολογικές νόσους, είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν με τη συγκεκριμένη τεχνική, όμως πέραν του 70% όλων των περιπτώσεων στυτικής δυσλειτουργίας έχει να κάνει με αγγειακά αίτια και μπορεί να θεραπευθεί.

Πρόκειται για «είναι μηχάνημα θαυματουργό αλλά όχι μαγικό»! Αυτός που χρειάζεται τα χάπια για να έρθει σε επαφή, δε θα χρειάζεται να τα παίρνει πια, άρα έχει θεραπευτεί εντελώς. Αυτός όμως που έχει σοβαρότερο πρόβλημα και δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με τα γνωστά από του στόματος χάπια, θα βελτιωθεί αισθητά, ούτως ώστε με τα χάπια να μπορεί να έρθει σε επαφή.

Το μηχάνημα αυτό λειτουργεί σε πειραματική βάση και για την καρδιά και η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει επανάσταση και στον τομέα της καρδιολογίας, καθώς με το ίδιο τρόπο που αυτό το μηχάνημα που δημιουργεί καινούργιες αρτηρίες και φλέβες για το πέος καθώς και αύξηση της αιματικής ροής, θαμπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αντιμετώπιση καρδιολογικών προβλημάτων, ώστε σε 5-10 χρόνια πιθανόν να μην χρειάζονται πλέον εγχειρήσεις ανοικτής καρδίας, να μην υπάρχουν stents, λόγω ανεπάρκειας αρτηριών και φλεβών – ικανών - να θρέψουν τη καρδιά, να μην υπάρχουν μεγαλοκαρδίες ή στηθάγχη, με λίγα λόγια να καταργηθεί πληθώρα καρδιοχειρουργικών περιστατικών.

Ο Δρ. Παπαδόπουλος εφαρμόζει τη νέα αυτήν επαναστατική θεραπεία τώρα και στη Λεμεσό στην Κλινική της Ζωοδόχου Πηγής του Δρ. Μάριου Λιασίδη. (Αντισθένους 7-9 τ.κ. 3086, τηλ. 25 381277). Για πληροφορίες σχετικά με τη νέα θεραπεία τηλεφωνήστε στο 99675455.

*Ο Δρ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος είναι χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος


Αναζήτηση