Skip to main content

ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ

11/02

Ρεσιτάλ Πιάνου - Μαρτίνος Τιρίμος

ΚΥΡΙΑΚΗ 19:00 (105’)
€20 / 15
Το Θέατρο Ριάλτο παρουσιάζει τον διεθνούς φήμης Κύπριο πιανίστα Μαρτίνο Τιρίμο σε ένα ρεσιτάλ με σημαντικά έργα από το κλασικό ρεπερτόριο. Θα παρουσιαστούν: Μπετόβεν: 7 Ländlerische Tänze WoO11 και Σονάτα για Πιάνο αρ. 32 σε Ντο ελάσσονα, έργο 111. Σούμαν: Φαντασία σε Ντο Μείζονα, έργο 17 και Λιστ: Ουγγρική Ραψωδία αρ.12.
15/02

Στες άκρες των ακρών στην τέλειωσιν του κόσμου - Μιχάλης Χριστοδουλίδης

ΠEMΠΤΗ 20:30 (80’)
€15 / 10
Συναυλία αφιερωμένη στα ακριτικά τραγούδια και τους μύθους της Κύπρου. Η κυπριακή διάλεκτος ως ξεχωριστό και ιδιαίτερο κομμάτι στην ελληνική γλώσσα αποτελεί τον κορμό αυτής της «συναυλίας-θέαμα», όπου οι ιστορίες των Ακριτών ζωντανεύουν με τεχνικές θεάτρου σκιών. Σχεδιασμός φιγούρων του θεάτρου σκιών και σκηνοθετική επιμέλεια: Άντης Παρτζίλης. Τραγούδι: Γιάννης Διονυσίου, Κατερίνα Παράσχου, Πάρης Παράσχου.Την επταμελή ορχήστρα διευθύνει ο συνθέτης του έργου Μιχάλης Χριστοδουλίδης. Διοργάνωση: Τομέας Πολιτισμού ΑΚΕΛ.
21/02

Κυπριακή Μουσική Άλλως... Πως

ΤΕΤΑΡΤΗ 20:30 (60’)
€ 15 / 10
Ένας αλλιώτικος ηχοχρωματικός διάλογος από το Quintus Ensemble και το Κουιντέτο Eγχόρδων ChamberFusion που σκοπό έχει να προσφέρει ένα μουσικό ταξίδι στην κυπριακή παραδοσιακή μουσική, υπό την ενορχηστρωτική επιμέλεια των Νεοκλή Νεοφυτίδη και Βάσου Αργυρίδη. Έργα της πλούσιας μουσικής παράδοσης της Κύπρου, αλλά και σύγχρονες δημιουργίες από Κύπριους συνθέτες, αποτυπώνονται στους πνευστούς και έγχορδους ήχους και τις αισθήσεις του σήμερα. Συμμετέχουν στο τραγούδι με παρεμβάσεις ο Τεύκρος Νεοκλέους και η Άννα Αριστείδου. Ο Κωνσταντίνος Τερλικκάς δημιούργησε το ψηφιακό σκηνικό.
24/02

Γιάννης Κότσιρας - Παράθυρο στο άπειρο

ΣΑΒΒΑΤΟ 20:30 (120’)
€30 / 25
Ο αγαπημένος ερμηνευτής και η παρέα του, που αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς, σταθερούς συνεργάτες και φίλους του, ετοίμασαν ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις, παρουσιάζοντας παλιά και αγαπημένα, αλλά και ολοκαίνουρια τραγούδια από τον νέο του κύκλο τραγουδιών Παράθυρο στο Άπειρο. Μία μεγάλη παραγωγή του ιδίου, σε μουσική Μανώλη Ανδρουλιδάκη, πάνω σε στίχους και ποιήματα του Άλκη Αλκαίου και ενορχηστρώσεις του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου που θα κυκλοφορήσει τον καινούριο χρόνο. Πλήκτρα/Ενορχηστρώσεις: Άκης Κατσουπάκης. Μπουζούκι: Βαγγέλης Μαχαίρας. Κιθάρες: Κώστας Μιχαλός. Τύμπανα: Hρακλής Παχίδης. Μπάσο: Γιάννης Πλαγιαννάκος. Φωνή/Βιολί: Δήμητρα Μπουλούζου.
27-28/02

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 20:30 (95’)
Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων)
Όπως κάθε χρόνο, οι βραβευμένες ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύουν σε δεκάδες προορισμούς, ανάμεσα στους οποίους και η Λεμεσός, η Λευκωσία, η Λάρνακα και η Πάφος. Θα προβληθούν οι ταινίες: Φως εκ Φωτός (Νεριτάν Ζιντζιρία), Αερολίν (Κουκιάς Παντελής Αλέξης), Διάβαση (Τσαμάτης Αινείας – Μαυρογιώργη Κατερίνα), Midnight Skin (Μαυρής Μανώλης), Buffer Zone (Σταύρου Σάββας), Παρέλαση (Γιαννόπουλος Μιχάλης), Good Girls Club: A Virginity Odyssey (Τσακαλέας Δημήτρης – Βαρτζιώτη Λήδα), A Piece of Liberty (Καπάκα Αντιγόνη), Αριζόνες (Ηλιόπουλος Γιώργος). Οι προβολές του κορυφαίου ελληνικού φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους διοργανώνονται από τo Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού, το Θέατρο Ριάλτο και το Φεστιβάλ Δράμας, με τη συνεργασία του Ομίλου Κινηματογράφου Λευκωσίας, της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρνακας, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου και της Κινηματογραφικής Λέσχης Λεμεσού.

Αναζήτηση