Χωρίς σαλμονέλα και συνθετικές χρωστικές ουσίες τα παγωτά στην Κύπρο, προκύπτει από έρευνα του Κρατικού Χημείου

Δεν ανευρέθηκε σαλμονέλα σε συνολικά 395 δείγματα παγωτών που περιείχαν συστατικά γάλακτος και ελέγχθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους κατά τα τελευταία πέντε χρόνια (2014-2018) στο πλαίσιο των ετήσιων Εθνικών Προγραμμάτων Ελέγχου-Παρακολούθησης και Επιτήρησης των Τροφίμων.

Η κατανάλωση ζάχαρης δεν πρέπει να ξεπερνά το 10% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης

Η συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση απλών σακχάρων π.χ. ζάχαρης, μελιού για τους ενηλίκους δεν πρέπει να ξεπερνά το 10% της συνολικής ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης, αναφέρει σε ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.

Η κακή διατροφή 'σκοτώνει' περισσότερους ανθρώπους από όσους το τσιγάρο και η υπέρταση

Η κακή και ανθυγιεινή διατροφή ευθύνεται για έναν στους πέντε θανάτους στον κόσμο, περισσότερους από όσους σκοτώνουν το τσιγάρο και η υπέρταση, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.

Η Κύπρος ολοκλήρωσε την πρώτη επίσημη εθνική έρευνα για τη διατροφή των καταναλωτών της

Η Κύπρος ολοκλήρωσε την Εθνική Έρευνα για τη Διατροφή του Πληθυσμού της Κύπρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου “EU MENU” της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Έρευνα σε υπεραγορές και φρουταρίες σε σχέση με τις τιμές των σαρακοστιανών προϊόντων

Νέα έρευνα για συλλογή στοιχείων, αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης καταναλωτικών προϊόντων για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας σε μεγάλες και μικρές υπεραγορές, καθώς και φρουταρίες, έχει ολοκληρώσει η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, στο πλαίσιο της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της πληροφόρησης των καταναλωτών.

Ασφαλή για τους καταναλωτές τα μέλια της κυπριακής αγοράς

Ασφαλή για τους καταναλωτές είναι τα μέλια που διατίθενται στην κυπριακή αγορά -κυπριακά, ευρωπαϊκά και από τρίτες χώρες- με τις αποκλίσεις τους από τη νομοθεσία ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τη γνησιότητα τους να παρουσιάζουν πτωτική τάση από το 2012 μέχρι σήμερα.

υγιεινή διατροφή

Όλο και μεγαλύτερη σημασία στην κατανάλωση ενός υγιεινού και ισορροπημένου γεύματος κατά τη διάρκεια της εργασίας τους δίνουν οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της έρευνας Food barometer, που διενήργησε ο όμιλος Edenred.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι για τους επιστήμονες το γεγονός ότι τις ημέρες του Πάσχα «παρατηρείται μία ιδιαίτερη αύξηση τόσο στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, καθώς στοιχεία δείχνουν η προσέλευση ασθενών στα νοσοκομεία αυξάνεται τουλάχιστον 30% μετά την Κυριακή του Πάσχα, από άτομα που παρουσιάζουν καρδιακά και γαστρεντερολογικά προβλήματα κατά κύριο λόγο», επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κλινικός διαιτολόγος Χάρης Δημοσθενόπουλος.

Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media