Περί Πρόληψης και Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και Παιδικής Πορνογραφίας Νόμου
Ένα μείζον πρόβλημα το οποίο μαστίζει όχι μόνο την μικρή κοινωνία της Κύπρου αλλά ολόκληρο το κόσμο, είναι αυτό της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων.

ekpoiisi akinitou

Αδιαπραγμάτευτος όρος τον οποίο έθεσαν οι δανειστές μας
Η θέσπιση και εφαρμογή ενός σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου για τις εκποιήσεις ακινήτων και την αφερεγγυότητα επιχειρήσεων και ιδιωτών, έχει τεθεί από τους δανειστές μας ως αδιαπραγμάτευτος όρος στην προσπάθεια αποκατάστασης της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

platforma aoz geotrisi

Απαιτούνται λεπτομερής σχεδιασμός και διαχείριση
Πρόσφατα, η Κύπρος ανακάλυψε ότι πιθανότατα διαθέτει τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (AOZ).

euro money

Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με το Νόμο84 (Ι)/2010
Με το Νόμο 84(Ι)/2010 συστάθηκε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με τίτλο «Ενιαίος Φορέας Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης».

dikigoros

Πέρα από το γράμμα του νόμου, υπάρχει και το πνεύμα του νόμου
Πολλοί δικηγόροι υποστηρίζουν ότι ο Νόμος βασίζεται σε γεγονότα και στην λογική και ότι τα συναισθήματα δεν έχουν θέση στις αίθουσες των Δικαστηρίων και στην νομική επιστήμη γενικότερα.

arrest

Τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία
Η εμπειρία της σύλληψης, ιδιαίτερα όταν κάποιος θεωρείται ύποπτος για αδίκημα το οποίο δεν έχει πράξει, μπορεί να είναι από τις πιο ανησυχητικές και ενοχλητικές εμπειρίες που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς.

louketo epixeiriseis

Τα ισχύοντα στο κυπριακό νομοθετικό πλαίσιο
Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, η Κυπριακή Δημοκρατία παρείχε ένα σταθερό οικονομικό-πολιτικό σύστημα το οποίο συνέτεινε στη δημιουργία ενός κλίματος ευμάρειας υποβοηθώντας στον πολλαπλασιασμό των επιχειρήσεων, ημεδαπών και αλλοδαπών που είχαν ως βάση τη χώρα μας.

diamesolabisi

Μια φθηνότερη οδός επίλυσης διαφορών συγκριτικά με τα δικαστήρια
Μια γρήγορη ματιά στα πινάκια με τις υποθέσεις που εκκρεμούν προς εκδίκαση είναι δυνατό να πείσει και τον πιο αποφασισμένο μελλοντικό διάδικο ότι ίσως η δικαστική οδός να μην είναι το καλύτερο μέσω για την επίλυση των αστικών ή εμπορικών διαφορών του.

dikastirio

Τα βασικότερα στάδια μιας πολιτικής διαδικασίας
Εδώ και πολλά χρόνια, με αποκορύφωμα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, κατά τον οποίο ο Κυπριακός λαός ήρθε αντιμέτωπος με τα γεγονότα που ακολούθησαν τη 15η Μαρτίου 2013, γίνονται συζητήσεις για τη σοβαρή κρίση που περνά το σύστημα της Δικαιοσύνης στην Κύπρο λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων.

  • 1
  • 2

Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media