Ο αποικισμός του Άρη, της Σελήνης και άλλων ουράνιων σωμάτων στο ηλιακό μας σύστημα είναι βέβαιο ότι θα συμβεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Θετικών Επιστημών, Αντιπρύτανης Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ανδρέας Ευσταθίου.

Η προεδρία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού είναι μία πρόκληση, δηλώνει σε συνέντευξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, ο οποίος προσβλέπει στη δημιουργία στην Κύπρο μιας Διαστημικής Υπηρεσίας, ή τουλάχιστον ενός ανεξάρτητου γραφείου.

Αναρτημένη στα κάγκελα της εισόδου του Alperton Community School στο βορειοδυτικό Λονδίνο μία μεγάλη αφίσα ενημερώνει με περηφάνεια τον κόσμο ότι αυτό είναι το σχολείο όπου διδάσκει η Άντρια Ζαφειράκου, «η καλύτερη δασκάλα του κόσμου».

Ο Γιώργος Μαυρογένης, γεννηθείς στη Λεμεσό το 1928, ταύτισε το όνομά του με τη γελοιογραφία, όντας όμως πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό, ταλαντούχο και ανυπότακτο, ασχολήθηκε και με τη δημοσιογραφία, τη σκηνογραφία, τη γλυπτική, τη ζωγραφική το σκίτσο, το θέατρο.

Ως ιδιαίτερα σημαντική για τον τόπο μας θεωρείται η αναγνώριση που η Κυπριακή Ναυτιλία τυγχάνει στο εξωτερικό, πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται μέσα από τον Διεθνή Γυναικείο Οργανισμό Ναυτιλίας και Εμπορίου (WISTA International), ο οποίος στις 4 Οκτωβρίου ανέδειξε στην προεδρία του την Πρόεδρο της WISTA Κύπρου, Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου.

Στόχος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ιστιοπλοΐας, στην κατηγορία Laser, Παύλου Κοντίδη το 2018 δεν είναι άλλος από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στο Aarhus της Δανίας, που θα είναι και η πρώτη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως ο ίδιος δήλωσε, σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media