Μειώθηκαν οι τιμές στα καύσιμα

Η συντριπτική πλειοψηφία των πρατηρίων (97%) προχώρησαν στις αναμενόμενες μειώσεις των τιμών των πετρελαιοειδών μετά τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Πέντε επιχειρήσεις στην Κύπρο βραβεύτηκαν για τη συμβολή τους στη μείωση της παράκτιας ρύπανσης

Πέντε παράκτιες επιχειρήσεις βραβεύθηκαν για τις βιώσιμες πρακτικές που εφαρμόζουν για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης, ύστερα από διαγωνισμό στο πλαισίου του πρωτοποριακού προγράμματος «Zero Waste Beach», μια πρωτοβουλία του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ και του Ιδρύματος Coca-Cola.

ΔΝΤ

Σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο ανήλθε το παγκόσμιο χρέος, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αγγίζοντας τα 184 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ονομαστικούς όρους ή το 225% του παγκόσμιου ΑΕΠ για το 2017.

καύσιμα κίνησης

Η Βουλή, σε έκτακτη νομοθετική συνεδρία της, ψήφισε ομόφωνα την πρόταση νόμου που προνοεί μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης και το πετρέλαιο κατά 5,95 σεντ το λίτρο με έναρξη ισχύς της μείωσης τη 18η Δεκεμβρίου. Η μείωση του φόρου κατανάλωση είναι 5 σεντ το λίτρο. Όταν στη μείωση προστεθεί και η μείωση που θα επέλθει στο ΦΠΑ το σύνολο της μείωσης είναι 5,95 σεντ το λίτρο.

50 χιλ. ευρώ το 2019 για το σχέδιο που στηρίζει άτομα με αναπηρίες να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση

Τον προϋπολογισμό του Ειδικού Ταμείου για το Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΕΑΑ) για το 2019 ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνήλθε υπό την προεδρία του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, και εξουσιοδότησε την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου να τον καταθέσει στη Βουλή για ψήφιση.

ηλεκτρικό δίκτυο

H EuroAsia Interconnector Limited, ο επίσημος φορέας υλοποίησης του εμβληματικού ευρωπαϊκού έργου κοινού ενδιαφέροντος (PCI) που συνδέει τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας της Κρήτης, της Αττικής, της Κύπρου και του Ισραήλ παραμένει προσηλωμένη στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί για την έγκαιρη υλοποίηση του έργου πνοής και το 2022/2023 Κύπρος και Κρήτη διασυνδέονται με το ευρωπαϊκό ηλεκτρικό δίκτυο, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media