Ο Κύπριος Παιδίατρος Αδάμος Χατζηπαναγής είναι ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής

Η Κύπρος κατέχει από τις 8 Δεκεμβρίου 2018 την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής (ΕΑΠ), αφού στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου του 2018, ο αντιπρόσωπος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, Παιδίατρος Αδάμος Χατζηπαναγής, κέρδισε τις εκλογές και είναι ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Ανησυχητικός ο αριθμός υπέρβαρων/παχύσαρκων παιδιών στην Κύπρο

Την αρνητική πρωτιά συνεχίζει να καταγράφει η παιδική παχυσαρκία στην Κύπρο, ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), καθώς 20% των παιδιών σχολικής ηλικίας είναι παχύσαρκα και 43% υπέρβαρα.

Χριστούγεννα

Ο κίνδυνος εμφράγματος κατά τη διάρκεια του έτους κορυφώνεται γύρω στις 22.00 το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, ιδίως για τους πιο ηλικιωμένους και πιο άρρωστους ανθρώπους, κυρίως λόγω του αυξημένου συναισθηματικού στρες, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

Κωνσταντίνος Ιωάννου

Αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ) μέσα στα χρονικά πλαίσια που έχουν τεθεί βάσει της νομοθεσίας, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Αυξήθηκε κατά 1,2% ο πληθυσμός στις ελεύθερες περιοχές

Αύξηση 1,2% σημείωσε ο πληθυσμός στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου το 2017, σε σύγκριση με το 2016, φθάνοντας στις 864,2 χιλιάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Στατιστική Υπηρεσία.

Ισραηλινοί θεραπευτές-κλόουν

Δυο Ισραηλινοί θεραπευτές-κλόουν, οι Άβιταλ Ντβόρι και Σάχαρ Χούρεβιτς, θα βρίσκονται στις 4-6 Δεκεμβρίου στην Κύπρο, και θα επισκεφθούν το Μακάρειο Νοσοκομείο, τα παιδιατρικά τμήματα των Γενικών Νοσοκομείων Λεμεσού και Λάρνακας, καθώς επίσης και το ιδιωτικό νοσοκομείο Πολυκλινική Υγεία στη Λεμεσό, για να δώσουν χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί.

Οι έρευνες στην Κύπρο δείχνουν ότι ένα στα τέσσερα παιδιά

Οι έρευνες στην Κύπρο δείχνουν ότι ένα στα τέσσερα παιδιά δέχεται σε κάποια φάση της ζωής του κάποιου είδους σεξουαλική κακοποίηση, αναφέρει ανακοίνωση του Συμβουλίου «Φωνή», υπεύθυνου για την Εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας, για την 18η Νοεμβρίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών κατά της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης και Κακοποίησης.

Ο τομέας της υγείας θα αλλάξει πλήρως μέχρι το 2020

Ολόκληρος ο τομέας της υγείας βρίσκεται στην καρδιά της πιο κρίσιμης μεταρρύθμισης που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και θα αλλάξει πλήρως μέχρι το 2020, ανέφερε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media