Αυξήθηκαν στα 10 τα σοβαρά περιστατικά γρίπης Α στα νοσοκομεία, ενώ έφθασαν σήμερα τα εμβόλια

Ένα νέο σοβαρό περιστατικό γρίπης Α επιβεβαιώθηκε σήμερα σε νοσοκομείο της Κύπρου, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση στην Εντατική Μονάδα στους δέκα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Βοηθός Διευθύντρια Παιδιατρικής και Συντονίστρια της Ομάδας Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων στο Υπουργείο Υγείας Δρ Μαρία Κολιού.

Επαναστατική εξέταση αίματος που προβλέπει τον καρκίνο του μαστού, ανακοίνωσαν Γερμανοί επιστήμονες

Μια νέα επαναστατική μέθοδο πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.

Πιο μεγάλος ο αριθμός θανάτων από γρίπη φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές, λέει η Δρ Κολιού

Ο αριθμός θανάτων από περιστατικά με γρίπη Α είναι πολύ πιο μεγάλος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Βοηθός Διευθύντρια Παιδιατρικής και Συντονίστρια της Ομάδας Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων στο Υπουργείο Υγείας Δρ Μαρία Κολιού, προσθέτοντας ότι «δεν είχαμε νέο σοβαρό περιστατικό εισαγωγής σε νοσοκομεία και από τα νοσηλευόμενα έχουμε εννέα είδη γρίπης».

Ένατο θανατηφόρο περιστατικό γρίπης, παραμένει αυξημένη η δραστηριότητα από 1η Φεβρουαρίου ως σήμερα

Σήμερα καταγράφηκε το 9ο θανατηφόρο περιστατικό γρίπης Α που αφορούσε ασθενή που νοσηλευόταν σε κρατικό νοσηλευτήριο, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. Ο ασθενής, προστίθεται, ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, παρουσίαζε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν σε δημόσιο νοσηλευτήριο από τις 31 Ιανουαρίου.

Υπ. Υγείας: 480 τα νέα περιστατικά καρκίνου του προστάτη το χρόνο στην Κύπρο

Κάθε χρόνο στη Κύπρο παρουσιάζονται περίπου 480 νέα περιστατικά καρκίνου του προστάτη, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο βελτιώνει συνεχώς τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους Κύπριους πολίτες, προσφέροντας τα μέσα για την έγκαιρη διάγνωση και εντοπισμό του καρκίνου του προστάτη, αλλά και τη δυνατότητα πρόσβασης σε σύγχρονες μορφές θεραπείες.

Μ. Κολιού: Δεν υπήρξε νέο περιστατικό Γρίπης Α σε νοσοκομείο από την Παρασκευή

Από την περασμένη Παρασκευή σε κανένα νοσοκομείο δεν υπήρξε νέο σοβαρό περιστατικό με Γρίπη Α, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Βοηθός Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής και Υπεύθυνη Μονάδας Επιτήρησης Λοιμώξεων του Υπουργείου Υγείας, Μαρία Κολιού, η οποία, ωστόσο, ανέφερε ότι σε όλα τα νοσοκομεία της ελεύθερης Κύπρου νοσηλεύονται και επιβεβαιωμένα και ύποπτα περιστατικά, από τα οποία κάποια είναι σοβαρά.

Δεν υπάρχει επιδημία γρίπης Α’ δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, καλώντας σε ψυχραιμία

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε την Παρασκευή ότι με βάση το σχέδιο δράσης τα περιστατικά γρίπης Α’ δεν υποδηλώνουν επιδημία, απευθύνοντας έκκληση για ψυχραιμία και ζητώντας όπως τα όσα μεταδίδονται από τα ΜΜΕ διασταυρώνονται με τους αρμοδίους του Υπουργείου Υγείας ώστε να μην προκαλείται πανικός, ο οποίος υπερφορτίζει τα κρατικά νοσηλευτήρια, περιορίζει τις δυνατότητες ανταπόκρισης στα πραγματικά περιστατικά και εκθέτει τους μη νοσούντες από τον ιό στον κίνδυνο να τον πάρουν από άλλους ασθενείς, καθώς είναι μεταδοτικός.

Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media