Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών

Σε αγορά υπηρεσιών προχωρά το Υπουργείο Υγείας μετά την δεδηλωμένη πρόθεση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) για λήψη απεργιακών μέτρων στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών των δημοσίων νοσηλευτηρίων λόγω υποστελέχωσης με τον Υπουργό, Κωνσταντίνο Ιωάννου, να δηλώνει ότι «δεν μπορούμε επί του παρόντος να αντιμετωπίσουμε το υπαρκτό πρόβλημα της υποστελέχωσης».

Ρευματικές Παθήσεις

Οι Ρευματικές Παθήσεις είναι μεταξύ των πιο συχνών αιτιών νοσηρότητας στον γενικό πληθυσμό, οι οποίες εφόσον δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές δυσλειτουργίες που συμπεριλαμβάνουν αναπηρία αλλά και κίνδυνο για τη ζωή.

Πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του HPV

Το Υπουργείο Υγείας για ακόμα μια χρονιά προχωρά στην εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) στα κορίτσια ηλικίας 12 ετών που φοιτούν στην Α’ Τάξη των δημόσιων και ιδιωτικών γυμνασίων.

Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019 θα υπάρξει μεγάλη αλλαγή στα πλέον αυτόνομα δημόσια νοσηλευτήρια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, σημειώνοντας παράλληλα ότι λόγω των επερχόμενων αλλαγών ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους θα είναι και ο ψηλότερος των τελευταίων 9 ετών.

δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα

Οι Οδοντιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της προαγωγής της στοματικής υγείας του παιδικού πληθυσμού της Κύπρου εφαρμόζουν, σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο, πρόγραμμα παροχής δωρεάν οδοντιατρικής φροντίδας στους μαθητές της Ε’ Τάξης των δημόσιων και ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων παγκύπρια.

Υπ. Υγείας

Στην Κύπρο περίπου 3,500 συμπολίτες μας πάσχουν από κάποιας μορφής καρκίνου, που τους επηρεάζει σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου σημειώνοντας ότι ο καρκίνος «πάθηση με πολλαπλές επιπτώσεις στην κοινωνία αλλά και την οικονομία μιας χώρας, αντιμετωπίζεται ως ζήτημα Δημόσιας Υγείας».

ΙΝΓΚ

Στον εντοπισμό ζευγαριών με υψηλό κίνδυνο να αποκτήσουν παιδί με τη σπάνια νόσο Αταξία, ιδιαίτερα αν έχουν καταγωγή από την επαρχία Πάφου, αποσκοπεί το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης για την Αταξία Friedreich, που διεξάγει το Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

στη μάχη κατά του καρκίνου

Κάθε χρόνο περισσότερα από 3 χιλιάδες νέα πρόσωπα μπαίνουν στη μάχη κατά του καρκίνου, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκη, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την 27η εκστρατεία του ΠΑΣΥΚΑΦ συνεισφέροντας οικονομικά ή συμβάλλοντας με την εθελοντική προσφορά.

Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media