Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά Ρώσων και Ουκρανού για την κατάρριψη του αεροσκάφους της πτήσης MH17

Πέντε χρόνια μετά την κατάρριψη στην ανατολική Ουκρανία του αεροσκάφους της πτήσης MH17 Αμστερνταμ-Κουάλα Λουμπούρ και τον θάνατο και των 298 επιβαινόντων, οι ολλανδικές εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά τεσσάρων προσώπων, τριών Ρώσων και ενός Ουκρανού.

Λύση στη διένεξη επί της ΑΟΖ μέσω διαλόγου συστήνει το Λονδίνο

Το Λονδίνο θεωρεί «κρίσιμο» για τη σταθερότητα στη Μεσόγειο και για την ακεραιότητα του βασισμένου σε κανόνες διεθνούς συστήματος, διενέξεις σαν αυτή να επιλύονται «όχι μέσω βίας, στρατιωτικοποίησης ή εξαναγκασμού, αλλά μέσω διαλόγου και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», είναι η τοποθέτηση της βρετανικής κυβέρνησης σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το σημερινό επεισόδιο υγείας της Γερμανίδας Καγκελαρίου πιθανόν να οφείλεται σε αφυδάτωση

Σε αφυδάτωση φαίνεται να οφείλεται το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα με την Καγκελάριο Μέρκελ και το οποίο έγινε αιτία να τεθούν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την κατάσταση της υγείας της.

Το ΣΓΥ καλεί ΕΥΕΔ και Κομισιόν να υποδείξουν 'χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα' για την Τουρκία

Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων που ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του στο Λουξεμβούργο καλεί την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) και την Κομισιόν να υποδείξουν “χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα” για την Τουρκία, ώστε να “είναι έτοιμη να ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο“.

Το Συμβούλιο εξέδωσε οδηγία σχετικά με το 'ταξιδιωτικό έγγραφο έκτακτης ανάγκης της ΕΕ'

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ εξέδωσε σήμερα οδηγία σχετικά με το "ταξιδιωτικό έγγραφο έκτακτης ανάγκης της ΕΕ". Οι διαπραγματεύσεις για τον φάκελο αυτό ολοκληρώθηκαν υπό τη ρουμανική Προεδρία του Συμβουλίου. Η οδηγία επικαιροποιεί τους κανόνες, τη μορφή και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του ταξιδιωτικού εγγράφου έκτακτης ανάγκης της ΕΕ (ETD).

Η ΕΕ θα προειδοποιήσει εκ νέου την Τουρκία για τη δράση της στην Ανατολική Μεσόγειο αύριο στο ΣΓΥ

Οι 28 της ΕΕ αναμένεται να εκφράσουν "σοβαρές ανησυχίες" σχετικά με τις εξορυκτικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και θα δεσμευθούν να "απαντήσουν κατάλληλα σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κυπριακή Δημοκρατία", σε προσχέδιο δήλωσης που συντάσσεται και θα εκδοθεί αύριο από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (Υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που ενημέρωσαν τον Τύπο στο Λουξεμβούργο.

Το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό ενδέχεται να παρουσιαστεί τον Νοέμβριο

Η παρουσίαση του ειρηνευτικού σχεδίου της Ουάσινγκτον για την επίλυση της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης ενδέχεται να γίνει τον Νοέμβριο, αφού σχηματιστεί νέα κυβέρνηση στο Ισραήλ, δήλωσε χθες Κυριακή ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Εγγύς Ανατολή, ο Τζέισον Γκρίνμπλατ.

'Δεν θα καταφέρετε να συλλάβετε το προσωπικό του Πορθητή', λέει ο Ερντογάν

“Δεν θα καταφέρετε να συλλάβετε κανέναν”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στα διεθνή εντάλματα σύλληψης για το προσωπικό του Πορθητή, λέγοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πάρει τη θέση τους στην ανατολική Μεσόγειο και καθήκον της Τουρκίας είναι να προστατεύσει το προσωπικό του πλοίου.

Ερντογάν για S400: Εδώ δεν είναι κράτος κωμόπολη, είναι η Τουρκική Δημοκρατία

“Εδώ δεν είναι κράτος κωμόπολη, εδώ είναι η Τουρκική Δημοκρατία”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τους S400. “Αν τώρα γλείψουμε αυτά που έχουμε φτύσει δεν ταιριάζει στο κράτος μας”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media