Η ΠΓΔΜ ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξη της στην ΕΕ

Η γερμανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την έκβαση της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, όπου την Παρασκευή εγκρίθηκε η αλλαγή του Συντάγματος της χώρας στα πλαίσια της Συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.

Υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας `Αντελ Αλ-Τζουμπέιρ δήλωσε σήμερα ότι ο θάνατος του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη ήταν "τεράστιο και σοβαρό λάθος", υποσχέθηκε στην οικογένεια του δημοσιογράφου ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν και τόνισε ότι "δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η σορός του".

Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αφού χαρακτήρισε αρχικά "αξιόπιστη" την εκδοχή της Σαουδικής Αραβίας για τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, τώρα κάνει λόγο για "ψέματα" του Ριάντ.

εξηγήσεις του Ριάντ για τον θάνατο Κασόγκι

Λονδίνο και Παρίσι δεν φαίνεται να έχουν πειστεί από τις εξηγήσεις που έδωσε η Σαουδική Αραβία για τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη.

Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν

Η Αίγυπτος χαιρέτισε τις "κατηγορηματικές" και "γενναίες" ενέργειες του Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν, στην έρευνα για τον θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι.

Moody's

Ο οίκος αξιολόγησης Moody`s υποβάθμισε χθες την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιταλίας, επικαλούμενος την ανησυχία του για τη σταθεροποίηση αντί τη μείωση του ιταλικού δημόσιου χρέους τα επόμενα χρόνια.

Ζόραν Ζάεφ

Το κοινοβούλιο της πΓΔΜ ενέκρινε χθες βράδυ την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας, ώστε να προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών και έτσι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της διαδικασίας.

Τζαμάλ Κασόγκι

Η Σαουδική Αραβία παραδέχθηκε το Σάββατο ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι σκοτώθηκε στο εσωτερικό του προξενείου του σουνιτικού βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Ταγίπ Ερντογάν

“Ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απάντησή μας σε αυτού του είδους τις επιμονές με τον πιο ισχυρό τρόπο τόσο στην περιοχή όσο και στο διπλωματικό πεδίο”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στα εγκαίνια του διυλιστηρίου Star στην Αλιάγα της Σμύρνης.

Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε σήμερα στο Βατικανό τον Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, μητροπολίτη του Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, ο οποίος πραγματοποιεί στην Ρώμη επίσκεψη εργασίας.

Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media