Η συμφωνία Ελλάδας και πΓΔΜ

Στη Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ, ως παράδειγμα διακρατικής προσπάθειας να κλείνουν εκκρεμή ζητήματα, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στο 18ο διεθνές φόρουμ της Ντόχα του Κατάρ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Γιώργος Κατρούγκαλος

«Οποιοδήποτε σύστημα ασφαλείας καθιερωθεί στην επανενωμένη Κύπρο θα πρέπει να βασίζεται σε Απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και προφανώς προϋποθέτει ενεργό ρόλο του διεθνούς οργανισμού. Θέματα που αφορούν στη σχέση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ΝΑΤΟ θεωρούμε ότι ανήκουν αποκλειστικά στην εθνική κυπριακή πολιτική σκηνή».

Επεισόδια στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας

Ένταση επικράτησε το πρωί στα ελληνο-αλβανικά σύνορα καθώς οι αλβανικές Αρχές προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους σε πολίτες που θέλουν να μεταβούν στους Βουλιαράτες όπου θα τελεστεί το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις η αλβανική αστυνομία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα.

Αλέξης Τσίπρας

Τα 3,5 χρόνια της σημερινής κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα είναι μια αξιόπιστη σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα σταθερή και έντιμη συνεργάτης της Ρωσίας, τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση αν η βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων έχει αρνητικές επιπτώσεις στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Πάνος Καμμένος

Την αντίδραση του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛΛ, Πάνου Καμμένου, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, όπου ισχυρίστηκε ότι «είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε για τη γλώσσα της “Μακεδονίας”».

Έλληνας Πρόεδρος

Την εκτίμηση ότι η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα βρίσκει διεθνώς ολοένα και περισσότερα ερείσματα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ανέγερση δημόσιου νοσοκομείου θα γίνει με τη δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας για τους πληγέντες στο Μάτι

Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ευχαρίστησε σήμερα, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, για τη συνεισφορά της Κύπρου στην προσπάθεια αποκατάστασης και στήριξης των πληγέντων από την μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.

αστυνομία

Μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίου χρυσού έχει ξεκινήσει από το πρωί της Τρίτης 27 Νοεμβρίου. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 60 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός αλλά και ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος.

Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media