8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, προβάλλοντας δεκάδες μικρού μήκους ταινίες στο διαγωνιστικό του πρόγραμμα και παρουσιάζοντας εκδηλώσεις για τον μικρού μήκους κινηματογράφο.

Δύο συναυλίες για τον Μάριο Τόκα με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό

Σε δύο συναυλίες στο Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών στη Λευκωσία και στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας» στη Λεμεσό, χιλιάδες κόσμου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν επί σκηνής δέκα σπουδαίους καλλιτέχνες να ερμηνεύουν τα τραγούδια του αξέχαστου Κύπριου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα.

Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2019

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνουν ότι δέχονται αιτήσεις συμμετοχής για το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2019».

Καθηγητής Τίλο Ρέρεν

Η σύγχρονη αρχαιολογία δεν περιορίζεται στις ανασκαφές, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Τίλο Ρέρεν του Ινστιτούτου Κύπρου (ΙΚυ) στον οποίο απονεμήθηκε πρόσφατα η Έδρα Α.Γ. Λεβέντη στις Αρχαιολογικές Επιστήμες.

Σαρλ Αζναβούρ

Ο Σαρλ Αζναβούρ, ο τελευταίος από τους γίγαντες του γαλλικού τραγουδιού, απεβίωσε την περασμένη νύκτα σε ηλικία 94 ετών, αναφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα εκπροσώπους του.

Σεζόν ρωσικού θεάτρου στην Κύπρο

Στις 8 και 9 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η πρεμιέρα της όπερας «Η Αρκούδα» σε Λεμεσό (Παττίχειο) και Λευκωσία (Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου) με την οποία θα εγκαινιαστεί το Διεθνές Πρόγραμμα «Σεζόν Ρωσικού Θεατρου στη Κύπρο», το οποίο προγραμματίζεται για τα έτη 2018 – 2020.

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Μια από τις πιο αγαπημένες κινηματογραφικές συνήθειες του φθινοπώρου επιστρέφει στη Λεμεσό, και από τις 13 μέχρι τις 19 Οκτωβρίου η σινεφίλ γιορτή που έχει γίνει θεσμός, φέρνει κοντά μας μικρού μήκους κινηματογραφικές δημιουργίες που θα συναρπάσουν!

Γέφυρα επικοινωνίας για την τέχνη οι γκαλερί

Με τη λακωνική φράση, «ο πολιτισμός είναι εδώ» αρκέστηκε να απαντήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στους δημοσιογράφους όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξει στην Παιδεία.

δημιουργία του Ανθολογίου Ευρωπαϊκών Τραγουδιών

Άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου και θα συνεχίζεται για ένα ακόμη μήνα στην Κύπρο η ψηφοφορία για τη δημιουργία του Ανθολογίου Ευρωπαϊκών Τραγουδιών, το γνωστό ως «EU Songbook» το οποίο είναι ένα βιβλίο με τις παρτιτούρες των 162 δημοφιλέστερων τραγουδιών όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media