• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Λεμεσός
  • Επεκτείνει δυτικά τα όρια του ο Δήμος Λεμεσού

Επεκτείνει δυτικά τα όρια του ο Δήμος Λεμεσού

zakaki-dromos

Προς ενσωμάτωση γειτονικές κοινότητες

Σε θετικό αποτέλεσμα φαίνεται να οδηγούνται οι προσπάθειες του Δήμου Λεμεσού για να περιληφθούν στα διοικητικά του όρια, γειτονικές περιοχές κυρίως στα δυτικά του σύνορα, οι οποίες αποτελούν σήμερα αυτόνομα Κοινοτικά Συμβούλια.

Η αρχή προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης στο Δήμο Λεμεσού μικρών γειτονικών κοινοτήτων, φαίνεται ότι θα γίνει με το Τσερκέζ Τσιφλίκ που συνορεύει με Ζακάκι το οποίο αποτελεί και το δυτικό άκρο του Δήμου Λεμεσού. Η προοπτική της ενσωμάτωσης της συγκεκριμένης κοινότητας στο Δήμο Λεμεσού έχει συζητηθεί στη Διαχειριστική Επιτροπή και ήδη έχουν γίνει κάποιες επαφές και ανταλλαγή απόψεων του Δήμου με το Κοινοτικό Συμβούλιο του Τσερκέζ Τσιφλίκ και, σύμφωνα με πληροφορίες της «Φ», οι πρώτες τοποθετήσεις από πλευράς της κοινότητας είναι θετικές.

Περαιτέρω διαβουλεύσεις αναμένεται ότι θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες με στόχο να εξεταστούν στις λεπτομέρειες τους όλα τα σημεία προσέγγισης για να ακολουθήσει η όποια αναγκαία επεξεργασία. Βάση των διαβουλεύσεων που γίνονται, αποτελεί και για τις δυο πλευρές η διαπίστωση ότι η διοικητική ενοποίηση θα αποφέρει σημαντικά κοινά οικονομικά και άλλα οφέλη.

Για τις επαφές που γίνονται και τις μέχρι στιγμής προσεγγίσεις, έχει βέβαια ενημερωθεί σχετικά και η Επαρχιακή Διοίκηση και όπως διαπιστώνεται, υπάρχουν βάσιμες προϋποθέσεις για την επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας που γίνεται με το Τσερκέζ Τσιφλίκ ενώ διαγράφεται και η προοπτική να ακολουθήσουν και κάποιες άλλες περιοχές που εκτείνονται δυτικότερα. Σε όλες τις περιπτώσεις βέβαια, τον τελικό λόγο θα έχουν οι ίδιοι οι κάτοικοι μέσα από τη διαδικασία του δημοψηφίσματος.

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι περιοχές δυτικά του Δήμου Λεμεσού παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια έντονες αναπτυξιακές τάσεις. Η γειτνίαση τους με οικιστικές αναπτύξεις, κυρίως παραθεριστικού χαρακτήρα αλλά και τουριστικής φύσεως εγκαταστάσεις που ήδη βρίσκονται στο στάδιο της έναρξης της υλοποίησης τους (γήπεδα γκολφ κλπ), όπως και η εγγύτητα με την αλυκή και εκτάσεις μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας, δημιουργούν την ανάγκη για παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που μπορεί να εξασφαλισθεί μόνο σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο γειτονικό Δήμο που είναι η Λεμεσός.

Άλλωστε η όλη πορεία της ανάπτυξης και της οικονομικής ζωής των περιοχών αυτών, ήταν ανέκαθεν άμεσα συνδεδεμένη. Να σημειωθεί ότι στο μεγαλύτερο μέρος τους, οι υπό ανάπτυξη δυτικές περιοχές αποτελούν ιδιοκτησίες Ζακακιωτών οι οποίοι επαγγελματικά δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στην πόλη της Λεμεσού.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media