Άγνωστοι έβαψαν με μπογιά τον ανδριάντα και τον τάφο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή στη Λεμεσό

Άγνωστοι έβαψαν με μπογιά τον ανδριάντα και τον τάφο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή στη ΛεμεσόΆγνωστοι βεβήλωσαν με μπογιές τον ανδριάντα και τον τάφο του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, που βρίσκονται στον περιφραγμένο χώρο του κρησφύγετου του, στην περιοχή Αγίου Νικολάου, στη Λεμεσό.

Το περιστατικό αντιλήφθηκαν χθες γείτονες της περιοχής και όπως διαπιστώθηκε, οι άγνωστοι περιέλουσαν τον ανδριάντα με ροζ και κόκκινη μπογιά, ενώ έριξαν ροζ και μαύρη μπογιά στον τάφο του αρχηγού της ΕΟΚΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται βεβήλωση στο χώρο του κρησφύγετου, κάτι που καταδίκασε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μνημείου Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή, Αυγερινός Παπαρές.

Όπως είπε, "είναι με θλίψη που παρακολουθούμε τα γεγονότα τούτα. Βρισκόμαστε μία ανάσα μακριά από τη διχοτόμηση, ο Τούρκος είναι σπίτι μας, μας απειλεί, μας εκβιάζει, κι εμείς αντί να μονιάσουμε, να δώσουμε τα χέρια να βρεθεί μια λύση να σώσουμε το τόπο, τρωγόμαστε μεταξύ μας".

Εξέφρασε ωστόσο τη θέση πως η βεβήλωση έγινε από "επιπόλαιους νεαρούς" και ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε οργανωμένο πίσω από το περιστατικό.

Στη σκηνή κλήθηκε τόσο η Αστυνομία για εξετάσεις καθώς και συνεργείο για την αφαίρεση της μπογιάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση