ΤΕΠΑΚ και Νορβηγικό Γεωτεχνικό Ινστιτούτο υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας

ΤΕΠΑΚ και Νορβηγικό Γεωτεχνικό Ινστιτούτο υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας


Υπεγράφη τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Νορβηγικού Γεωτεχνικού Ινστιτούτου (NGI) και του Κέντρου Αριστείας «ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ» του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου με στόχο τη διεύρυνση της επιστημονικής, ερευνητικής, εκπαιδευτικής και άλλης συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων».

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η υπογραφή του πρωτοκόλλου έγινε «στα πλαίσια της καλλιέργειας των σχέσεων μεταξύ των δύο ερευνητικών οργανισμών και της κοινής προσπάθειας για αμοιβαία κατανόηση και προώθηση της επιστημονικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας».

Η συνεργασία NGI και ΤΕΠΑΚ προνοεί την αμοιβαία ανταλλαγή ερευνητών και φοιτητών για μικρότερες ή μεγαλύτερες επισκέψεις εργασίας, την αμοιβαία συμμετοχή σε ερευνητικά έργα και συνεργασία σε μελλοντικές προτάσεις Έρευνας και Ανάπτυξης καθώς και την αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών, επιστημονική τεκμηρίωση και δημοσιεύσεις

Προνοεί, επίσης, «άλλες ακαδημαϊκές ανταλλαγές και αμοιβαία συμμετοχή αναγνωρίζονται επίσημα και από τους δύο οργανισμούς, συνεργασία στην επίβλεψη διδακτορικών διατριβών και αμοιβαία ανταλλαγή μετρημένων δεδομένων κοινών παρατηρήσεων δεδομένων παρατήρησης γης».

Το Νορβηγικό Γεωτεχνικό Ινστιτούτο (NGI) είναι ο κορυφαίος οργανισμός σε θέματα γεωτεχνικής μηχανικής της Νορβηγίας και αποτελεί ένα από τα διεθνή κέντρο έρευνας και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στις γεωεπιστήμες μηχανικής.

To Κέντρο Αριστείας «Ερατοσθένης» παρέχει την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών Διαστήματος, Παρατήρησης Γης και Γεωπληροφορικής σε Εθνικό, Περιφερειακό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Αναμένεται να εργοδοτήσει τα επόμενα 15 χρόνια πέραν των 150 ερευνητών.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".