Ένα αβγό την ημέρα βοηθά την ανάπτυξη των παιδιών


Ταχύτερη ανάπτυξη έχουν τα παιδιά που τρώνε ένα αβγό την ημέρα, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.

Η τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή που έγινε στο Εκουαδόρ έδειξε ότι τα παιδιά που έτρωγαν αβγά, ήταν ψηλότερα και είχαν μεγαλύτερο βάρος.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις, με επικεφαλής την Δρ Λόρα Ιανότι, χώρισαν 160 παιδιά ηλικίας έξι έως εννέα μηνών σε δύο ομάδες των 80 ατόμων: η μία έτρωγε ένα αβγό τη μέρα επί έξι μήνες (μελάτο, βραστό ή σε άλλη μορφή), ενώ η άλλη δεν έτρωγε καθόλου αβγό.

Τα παιδιά που έτρωγαν αβγά, ήταν ψηλότερα και είχαν μεγαλύτερο βάρος, ενώ η πιθανότητα το παιδί να έχει καθυστερημένη ανάπτυξη και να είναι λιποβαρές, ήταν μειωμένη κατά 47% και 74% αντίστοιχα.

«Τα αβγά συνήθως είναι φθηνά και εύκολο να βρεθούν. Αποτελούν, επίσης, καλή πηγή θρεπτικών συσταστικών για την ανάπτυξη των μικρών παιδιών και έχουν τη δυνατότητα να αντιπαλέψουν την μειωμένη ανάπτυξη που εμφανίζουν πολλά παιδιά ανά τον κόσμο», εξηγεί η Δρ Ιανότι.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 155 εκατομμύρια παιδιά έως πέντε ετών έχουν ύψος μικρότερο από το αναμενόμενο για την ηλικία τους. Τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής του παιδιού είναι κρίσιμα για το μετέπειτα ανάστημά του. Αν το παιδί έχει εξ αρχής καθυστερημένη ανάπτυξη, αυτή είναι συνήθως μη αναστρέψιμη αργότερα.

Πηγή health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".