Το μονοπάτι των αριθμών (Αριθμολογία)Κάθε νούμερο περιέχει ένα κρυμμένο μήνυμα.

Σύμφωνα με την αριθμολογία, κάθε πράγμα στη γη έχει ένα συμβολικό αριθμό και κάθε αριθμός δονείται με ορισμένο κοσμικό ρυθμό.

Η επιστήμη των αριθμών μας αποκαλύπτει πως κάθε νούμερο περιέχει ένα κρυμμένο μήνυμα. Έτσι, με απλούς υπολογισμούς, θα μπορέσετε να προσδιορίσετε την προσωπικότητα σας και τις φυσικές προδιαθέσεις σας. Πιο παλιά και από την αστρολογία, η αριθμολογία χάνεται στα βάθη των αιώνων. Πρόκειται για ένα σύστημα μαντικής που βασίζεται στην πεποίθηση ότι το σύμπαν είναι δομημένο βάσει ενός μαθηματικού μοντέλου και στο ότι όλα τα πράγματα μπορούν να εκφραστούν με αριθμούς, οι οποίοι δονούνται με ορισμένο, ο καθένας, κοσμικό ρυθμό.

Έτσι λοιπόν, ανάγοντας τα ονόματα, τις λέξεις, τις ημερομηνίες, και τους τόπους γέννησης σε αριθμούς, μπορεί να προσδιοριστεί η προσωπικότητα, το πεπρωμένο και η τύχη του ανθρώπου. Η ανάπτυξη του συστήματος της αριθμολογίας αποδίδεται στον Πυθαγόρα, εξαιτίας της ανακάλυψης του ότι τα μουσικά διαστήματα μπορούσαν να εκφραστούν με αναλογίες μεταξύ των αριθμών 1,2,3 και 4. Ο Πυθαγόρας, παρατήρησε επίσης ότι το άθροισμα των αριθμών αυτών ισούται με 10, με το οποίο αρχίζει ξανά ο κύκλος των αριθμών, επειδή όλοι οι μεγαλύτεροι από το 9 αριθμοί ανάγονται σε μονά ψηφία που συνδέονται μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον Πυθαγόρα, ολόκληρο το Σύμπαν θα μπορούσε να εκφραστεί με ψηφία. «Ο κόσμος είναι χτισμένος πάνω στη δύναμη των αριθμών», έλεγε ο Πυθαγόρας.

Στα ελληνικά μυστήρια, ο αριθμός 888 αντιπροσώπευε τον Ανώτερο Νου. Το όνομα Ιησούς ισούται με 888. Ο αριθμός 666 αντιπροσώπευε το Θνητό Νου. Και όπως είναι γνωστό, στη Καινή Διαθήκη, ο αριθμός αυτός έχει αποδοθεί στο κτήνος. Αλλά και οι Εβραίοι συσχέτιζαν τους αριθμούς με τις κοσμικές δυνάμεις και μελετούσαν τη σχέση και την αντιστοιχία τους με τη ζωή και τον Θεό. Κατά τον Μεσαίωνα, οι διδασκαλίες της Ιουδαικής αίρεσης Μερκαμπά ενσωματώθηκαν και αναμίχθηκαν με τον αριθμητικό μυστικισμό.

Τον δέκατο τρίτο αιώνα, οι Γερμανοί Καμπαλλιστές ανέπτυξαν ένα σύστημα ερμηνείας των Γραφών, βασισμένο στον αριθμητικό μυστικισμό, την επονομαζόμενη Γεμάτρια. Ο βασιλιάς της Βαβυλώνας Σάργων ο Δεύτερος (όγδοος αιώνας πχ) χρησιμοποίησε την αριθμητική αξία του ονόματος του για να προσδιορίσει ότι το τείχος της Κορσαμπάντ πρέπει να χτιστεί βάσει της ίδιας αριθμητικής αξίας, η οποία αντιστοιχούσε σε 16.283 πήχεις. Οι αρχαίοι Έλληνες και Πέρσες, οι Γνωστικοί και οι πρώτοι Χριστιανοί, χρησιμοποιούσαν τη Γεμάτρια για διάφορους σκοπούς.

Τόσο οι Εβραίοι, όσο και οι Έλληνες θεωρούσαν το 10 ως το τέλειο αριθμό. Σύμφωνα με τον Πυθαγόρα, το 10 εμπεριέχει όλες τις αριθμητικές και αρμονικές αναλογίες και είναι ακαταπόνητο, όπως ακριβώς και το θείο στοιχείο. Σύμφωνα με την αριθμολογία ο άνθρωπος εξελίσσεται σύμφωνα με εννέα κύκλους, που ο καθένας περιλαμβάνει εννέα χρόνια.

Από 0 έως 8 ετών: Είναι ο κύκλος της ατομικότητας

9 έως 17 ετών: Είναι ο κύκλος της κοινωνικότητας

18 έως 26 ετών: Ο κύκλος της έκφρασης

27 έως 35: Ο κύκλος της πραγματοποίησης.

36 έως 44: Ο κύκλος της επέκτασης

45 έως 53: Υπευθυνότητα

54 έως 62: Ενδοσκόπηση

63 έως 71: οι υλικές απασχολήσεις.

72 έως 80: Ολοκλήρωση

Άνω των 80: Ανάλυση και βαθιά κατανόηση των πραγμάτων της ζωής.

Αυτοί οι κύκλοι αντιπροσωπεύουν σταθμούς της ανθρώπινης ζωής, όπου εκφράζονται διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες.

*Δρ. Γιώργος Πισιάρας M.D Ιατρός-Βελονιστής-Παραψυχολόγος (Πρόεδρος Παγκύπριου Ομίλου Παραψυχολογίας


Αναζήτηση